Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Карфиолът се бори срещу рака – пробвайте тази лесна рецепта!

Вкусен карфиол със сос от кисело мляко и дребен лук

Подобно на броколите, зелето и други кръстоцветни зеленчуци, карфиолът е пълен с борещи се с раковите заболявания фитохимикали, както и голямо количество витамин С, фолиева киселина, витамин В6 и калий.
1/2 чаша обикновено нискомаслено кисело мляко
1/4 чаша накълцан пресен лук
1 1/2 супени лъжици дижонска горчица
1 глава карфиол, цяла
2 чаени лъжички зехтин
1 голям арпаджик, накълцан
1/4 чаена лъжичка сушен риган, стрит
1 1/4 чаши пресни хлебни трохи

1. В миксер или кухненски робот смелете на пюре киселото мляко, зеления лук и горчицата, за да направите сос. Ако го приготвите предварително, сложете го в хладилник.

2. Загрейте фурната до 180 °С.

карфиол
Полезният карфиол

3. Отделете листата от основата на карфиола. Отстранете твърдото стъбло в основата му, като запазите останалата част от зеленчука цяла. В голям съд с леко подсолена вряща вода варете карфиола около 6 минути, изцяло покрит с вода, докато започне да става хрупкав и крехък. Отцедете го и го оставете да изстине леко.

4. Загрейте зехтина в средно голям тефлонов тиган на умерен огън. Прибавете арпаджика и ригана. Запържете за 2 минути. Добавете с бъркане хлебните трохи, като ги размесвате добре, за да се покрият с мазнината и подправките. Гответе около 2 минути, като разбърквате, докато покафенеят леко.

5. Ако е необходимо, подравнете горната част на карфиола, за да може да стои обърнат обратно, в малка тава за печене. Поставете го в тавата със стъблото нагоре. Напълнете празната част от стъблото със сместа с трохите.

6. Печете 20-25 минути, докато хлебните трохи станат златисти на цвят и карфиолът е крехък при проверка с вилица. Сервирайте със сос.

витамин B17 Leat
Новият B17 Комплекс Форте: витамин B17 + рейши, чага, кладница, облепиха, корен от глухарче и джинджифил

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *