Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Само тук! Рецепта за най-полезната пица в света!

Тази рецепта е разработена въз основа на дългогодишни проучвания от учени и диетолози, които са установили, че най-полезната съставка са сушени морски водорасли.

Здравословна пица
Здравословна пица

Една такава пица, разделена на три хранения за деня е в състояние да предостави всички полезни витамини и минерали за  напълно балансирано хранене. Организмът получава необходимото количество хранителни вещества и енергия.

Сушените морски водорасли са богати на йод, желязо, цинк и витамин В12. Доколкото водораслите имат натурален солен вкус, в пицата не е нужно да добавяте още сол, което е безспорна стъпка напред във вашето здравословно хранене.

В същото време водораслите не влияят на вкуса, защото не се усещат покрай другите съставки.

Витаминната стойност на пицата се увеличава от червените чушки и добавения доматен сос. Количеството на сирене не е голямо, само колкото да се осигурят необходимите калории.

Ето и процедурата:

Замесете тесто за пица от 500 грама пълнозърнесто брашно (може брашно от лимец или елда) и половин кубче мая. Сложете в тестото 2 супени лъжици сушени водорасли, които ще намерите във всеки китайски магазин или по интернет. Разстелете в тавичка, намазана с олио и наредете отгоре 2 нарязани червени чушки, 2 скилидки чесън, нарязани на ситно, 2 домата, нарязани на кръгчета, 1 супена лъжица зърна от царевица (консерва), накълцан кромид лук 1 супена лъжица, нарязани кръгчета броколи и 2 гъби, накрая поръсете със 100 грама настъргано сирене и с риган. Ако мислите, че пицата може да поеме още зеленчуци, добавете още артишок, тиквички и спанак. Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След като извадите от фурната, украсете пицата със зелени листенца от мента и сурови колелца домати.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *