Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВНИМАНИЕ! Опасен пиърсинг!

Пиърсингът е един от най-разпространените начини за декорация на тялото с бижута

piarcing Пробиването или срязването на кожата обаче създава опасности от инфектиране и алергична реакция. Но ако сте фенове на този вид разкрасяване, полагайте правилни грижи след интервенцията, за да сведете рисковете до минимум.

Лекарите обръщат специално внимание на обеците на устната, тъй като те могат да нанесат травма на венците на зъбите. Ако украшението е на нивото на венеца и опира в него, може да се предизвика отдръпване на венеца.

Зъбът визуално се променя, изглежда по-дълъг. Поражения търпи и костта около него. В подобни случаи се налага бижуто да се свали.

Когато винтът или рингът на обецата влиза в контакт с някой зъб, има риск от изтриване на емайла, образуване на пукнатини и повишаване на чувствителността към студени и сладки храни и напитки. Ако се наруши формата на зъба, стоматологът може да я коригира. При чувствителност към студено и сладко се препоръчва локалното втриване на флуорни гелове.

При пиърсинг на езика също има опасност зъбите да пострадат. Случва се при говорене или хранене човек да прехапе езика си, а когато на него има метално украшение, последствията може да са сериозни. Отчупените зъбни парченца се възстановят от стоматолога с пломби. Но когато фрактурата се намира близо до нерва, може да се наложи умъртвяването му, обработване на кореновите канали и чак тогава пломбиране на зъба, пише „Всичко за семейството“. В случай че счупването засегне корена, би могло да се наложи изваждането на пострадалия зъб.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *