Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В никакъв случай не пийте алкохол от чаши за еднократна употреба – ОПАСНО Е!

Днес пластмасата е навсякъде около нас

кафе До такава степен сме с свикнали с нея, че рядко се замисляме дали употребата ѝ е безопасна. Онова, което трябва да запомните е кратко и ясно – не пийте алкохол и топли напитки от чаши за еднократна употреба!

Има много видове пластмаса, от която се произвеждат различни продукти, широко използвани в медицината, строителството, хранително-вкусовата промишленост.Не всяка пластмаса става за употреба в домашни условия повече от веднъж.

И така, нека да повторим още веднъж – в никакъв случай не пийте алкохол от еднократни пластмасови чаши. Всички пластмаси съдържат токсични вещества, които студените безалкохолни напитки не могат да разтворят, но за сметка на това не могат да издържат на химическата атака на алкохола.

• За съхраняване на хранителни продукти използвайте само пластмасови съдове, на които е отбелязано 2 (HDPE), 5 (РР) или PES.

• Пластмасите от останалите категории най-добре давайте за преработка. Не използвайте многократно PET бутилки и не загрявайте в микровълнова фурна храната в пластмасовата опаковка, в която сте я купили (освен ако на опаковката изрично не е отбелязано, че е подходяща за тази цел).

• В никакъв случай не подгрявайте храна в опаковка, която съдържа бисфенол (група 7). Също така не изсипвайте в такива съдове горещи течности и не ги мийте в съдомиялна машина.

• Ползвайте всички пластмасови съдове в съответствие с инструкциите (инструкциите засягат температурата, използването на съдомиялни машини и т.н.)

• Не купувайте минерална вода в бутилки, които са стояли на слънце.

• При всички случаи е по-добре да използвате съдове от други материали за съхраняване на хранителни продукти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *