Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Витилиго: чайове и омекотители за петна по кожата

Витилиго е едно от сравнително честите кожни заболявания

витилиго То се характеризира със загуба на меланин, пигмент, който дава цвят на кожата, очите и косата. Това може да се случи във всяка част от живота, но най-често се случва във възрастта между 10 и 30 години.

Това заболяване се проявява под формата на петна, които на пръв поглед се разполагат на по-малки площи, а след това се разпространяват и стигат до такива места като клепачите, лактите, коленете, ръцете и около устните. Тъй като все още не съществува клиничен лек срещу витилиго, всяка терапия има за цел да забави депигментацията или да се върне цвета в депигментираните райони. Лечението се състои от антиоксиданти, бета – каротин, селен, витамини А, С и Д. Също така се препоръчва и кремове, съдържащи кортикостероиди.

Предлагаме ви две рецепти за чай, които може да се ползват при витилиго. Тези чайове, също така, са подходящи и при други кожни заболявания, като атопичен дерматит.

Смесете по 3 супени лъжици нарязан исландски или дъбов мъх /продават се в билковите аптеки/ и супена лъжица счукани листа от къпина, коприва и бял равнец листа, както и цветове от бял равнец. Всичко това се миксира и добавя 1,2 л вряща вода. Оставя се да се охлади в продължение на 90 минути, прецежда се и се пие по 200 мл, като за по-добър вкус може да се добави малко мед. Този чай се пие както преди, така и след закуска, обед и вечеря, като може да се раздели на 2 по 100 мл. общото количество за деня е 600 мл.

И още една рецепта:

Смесете 2 супени лъжици нарязани листа и цветя кантарион и по 1 супена лъжица листа и цвят от бял равнец, листа и цвят от жълт кантарион, листа от коприва и борови иглички. Всичко това се смесва и се залива с 1,2 литра вряща вода. Оставете покрито за 90 минути, прецедете и подсладете с мед. Приема на този чай става по същата схема, описана в предишната рецепта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *