Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТЕНАКСУМ / TENAXUM

Съдържа рилменидин, силициев диоксид, лактоза, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, парафин, натриев нишестен гликолат, талк, бял пчелен восък

Предназначение

тенаксум
Тенаксум е медикамент за хипертоници

ТЕНАКСУМ е медикамент с антихипертензивно въздействие; прилага се за лечение на хипертония.

Как се приема

Лечението с ТЕНАКСУМ трябва да бъде препоръчано и наблюдавано от лекар. Дозата и продължителността на терапията зависят от диагнозата и общото здравословно състояние на пациента. Стандартната схема на поддържащо лечение е една таблетка от един мг сутрин. Лекарството се приема по едно и също време. Не прекъсвайте лечението самоволно, ако ви се стори, че здравословният ви проблем е решен.

Ако приемът на ТЕНАКСУМ в продължение на месец не постигне очаквания резултат, дозата може да се увеличи двойно. В този случай таблетките се приемат на два пъти – сутрин и вечер, преди хранене.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ТЕНАКСУМ може да притесни потребителя с проявата на някои странични ефекти, но в повечето случаи те са в лека форма и са преходни. Става дума за нарушения на съня, умора, ускорен пулс, стомашни болки, кожни обриви, понякога крампи, гадене, изстиване на крайниците, прилив на горещи вълни към лицето.

Ако все пак подобни симптоми са постоянни след приема на лекарството и се усилват, направете медицинска консултация.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не бива да се прилага при алергия към някой от компонентите му.

Не приемайте ТЕНАКСУМ, ако страдате от депресия или имате бъбречна недостатъчност.

Медикаментът не се използва за лечение на деца.

Не използвайте при бременност или кърмене.

Лечението с ТЕНАКСУМ може да влоши концентрацията на вниманието; ако е налице подобна симптоматика, не бива да се шофира.

Взаимодействие с други медикаменти

ТЕНАКСУМ не може да се приема едновременно с някои медикаменти, например трициклични антидепресанти или МАО-инхибитори. Приемът на алкохол при лечение с този медикамент е противопоказан поради увеличена вероятност от проява на странични ефекти.

Усреднена цена в аптеките – 17 лв за опаковка от 30 таблетки х 1 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *