Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарят на Маргарет Тачър съветва как да се предпазим от Алцхаймер

Болестта на Алцхаймер е проклятието на умните – така казват лекарите. Това доказва и практиката

margaret

Това коварно заболяване не пощади някои от най-известните хора на планетата. От Алцхаймер страдаше и Тери Пратчет. Тази болест помрачи ума и на Маргарет Тачър, по-известна като Желязната Лейди. Официалният биограф на баронесата, Чарлз Мур, сподели в интервю през 2013-та, малко след кончината на първата жена министър-председател на Англия, че през последните години от живота си тя е редувала чай от куркума, зелен чай и черен чай. тези три напитки са били задължителни в нейното меню, особено чаят от куркума. Зеленият чай е точно толкова полезен за хората, които страдат от Алцхаймер, колкото и чаят от куркума. Особеното в случая е, че се консумира специално приготвена напитка, която е известна под името matcha green tea. Това са много ситно смлени листенца от зелен чай, които се слагат във водата. Водата се остава да заври и се маха от огъня. След като утихне се слага прахообразният зелен чай. Напитката се пие без да се прецежда.

Ето и съветите на лекарят на Маргарет Тачър, които трябва да станат задължителни за хората, предразположени към тази болест.

Супер храни за здрав мозък

Спанак, ягоди, боровинки и орехи са супер храни за човешкия мозък. Те трябва да присъстват във всекидневното меню, защото укрепват мозъка. Яжте колкото се може повече от тях.

Пийте топли напитки

Чаят и кафето стимулират мозъка и му помогне да получи достъп до спомените по-ефективно.

Взимайте витамини

Ползвайте витамини всеки ден. В аптеките има достатъчно добри комбинации, между които може да избирате. За предпочитане са онези, които имат най-голямо съдържание на фолиева киселина.

По-малко стрес

Опитайте се да облекчите стреса в живота си, чрез релаксация или медитация. Това ще запази мозъка ви кондиция за по-дълго време.

Всеки ден – логически игри и разходки

Всеки ден е добре да решавате кръстословици, да играете разумно на компютърни игри или да се забавлявате със судоку. освен това, колкото по-дълго време прекарвате в разходки и ходене пеша, толкова по-добре.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *