Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Използвайте тези рецепти, за да нямате липса на витамини!

Всички болести, които ни сполетяват особено през зимните месеци, се дължат на намаления имунитет на организма ни, вследствие липса на основни витамини и минерали.

Народната медицина препоръчва много рецепти, чрез които организмът ви ще получи всички необходими вещества за нормалното му развитие. Ето няколко от тях:

Рецепта 1:

Необходими продукти: 2 супени лъжици ситно смлени орехи, натурален многоцветен пчелен мед, кофичка био-кисело мляко, 1 чаена лъжичка канела, четвърт чаена лъжичка куркума на прах и 20 капки прополис.

Всички продукти се смесват в буркан с капачка. Този народен лек се взема сутрин и вечер заедно с основното хранене или веднага след него по 2 супени лъжици.

Рецепта 2:

Кълнове от семе на лимец – 5 супени лъжици, 50 гр белено сурово тиквено семе, 2 средно големи моркова, няколко глави броколи или карфиол и 2 скилидки чесън.

Тиквеното семе се смила в мелачка за ядки, морковите се настъргват на едро ренде, броколите или карфиолът се нарязват на едри кубчета, а чесънът се мачка с преса за чесън. Това е здравословна салата, която можете да изядете преди обяд или вечеря.

Кълновете от лимец се приготвят предварително по следния начин. В пластмасова кутия поставяте лимец около 1 см. Заливате с вода от чешмата около два пръста над семената. Така се кисне 4 часа, след което изсипвате водата, затваряте капака и оставяте на стайна температура – около 20 градуса. Всяка сутрин и вечер се промива с вода и пак се отцежда. За три дни имате вкусни кълнове от лимец, с които да си правите здравословна салата. В нея можете да добавяте чист зехтин и натурален ябълков оцет на вкус.

Рецепта 3:

Това е комбинация от изцедени сокове на няколко зеленчука. Предварително настъргани на ренде зеленчуците се изцеждат с тензух. Ако имате сокоизтисквачка – още по-добре. Направете по 50 мл сок от моркови, краставици, черна ряпа, сладки картофи и земна ябълка – гулия. Добавете 2 супени лъжици натурален пчелен мед и консумирайте три пъти на ден по време на ядене по 100 мл. Остатъкът може да се съхранява до другия ден в хладилника, но не повече.

 

 

Beauty-водител в света на витамините

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *