Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Обмислете добре коледното меню

За да нямате стомашни проблеми, обмислете добре менюто:

 преяждане, стомах, киселини, празници

Когато вие приготвяте празничния обяд, включете дос­татъчно горчиви вещества в него – те акти­вират черния дроб да произвежда жлъчна киселина. Тя разтваря мазнините от храната и разтоварва храносмилателния тракт. Една салата от ендивия (цикория) или от артишок (ангинарий) е достатъчна да компенсира тлъстата печена патица или кокошка.

Ако основното ястие е много калорично, направете леки предястия и десерт, например зеленчукова крем супа без сметана и леко плодово сорбе вместо тирамису или торта.

 

Правете паузи между храненията – поне три-четири часа. Така ще се рад­вате повече на следващото хапване и ще улесните храносмилането си. Ако на обяд ви предстои нещо голямо и празнично, на закуска хапнете съвсем малко – само плодове или кисело мляко.

 

Направете си сами пунш иди греяно вино. Така ще можете вие да определите количеството захар, което ще сложите в него, вместо да купувате калорийните бомби от магазина. Ще бъде и по-вкусно, защото вие ще комбинирате подправ­ките, портокаловия сок и виното, както желаете. Ако не искате алкохол, можете да приготвите горещ чай с канела, кардамон, карамфил и джинджифил.

 

Всичко трябва да е с мярка. Който съзнател­но яде бавно и дъвче 5 до 20 пъти всеки залък, уве­личава удоволствието от храненето и облекчава стомаха при смилането на храната. Това е много добре за фигурата. Според последни изследвания хо­рата, които ядат по-бавно, приемат на хранене средно по 70 калории по-малко. Причината: мозъкът има нужда от 20 минути, за да регистрира, че стомахът е пълен. Ако гълтаме бързо, пропускаме този момент на засищане. Хората, които се хранят бавно, се чувстват по-сити и доволни.

 

Как да ускорим метаболизма си без хапчета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *