ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

10 билки против главоболие и мигрена

Дори наличието на безброй фармацевтични средства против главоболие и мигрена, не отговарят адекватно на изискванията към тяхната ефективност и имат много странични реакции.

главоболие и мигрена
главоболие и мигрена

Въпреки че фармацевтичните гиганти нямат сметка да финансират изследвания, които доказват ефективността на билките, тук ще ви предложим 10 билки, които са намерили подкрепа от научни изследвания, като средства против мигрена и главоболие.

Вратигата (Tanacetum vulgare L.) при главоболие и мигрена

Нейните листа и цветя съдържат активната съставка партенолид, който потиска химичните вещества в мозъка, които причиняват свиване на кръвоносните съдове.

Чобанка (Butterbur)

Заедно с вратигата, за чобанката  също има изследвания, които потвърждават лечебните й качества, тъй като има доказано спазмолитични и противовъзпалителни свойства.

Мента  (Mentha) 

От векове ментата и нейното активно вещество ментол са използвани за облекчаване на различни болки, включително главоболие.

Гинко билоба (Ginkgo biloba)

Поради способността на листата от гинко да стимулират притока на кръв в мозъка, е установено не само че подобрява когнитивното функциониране, но и облекчава главоболието. Билков екстракт от него е показал обещаващи резултати при предотвратяването на възпаления, причиняващи мигрена сред деца.

Много лют червен пипер (Cayenne)

Експертите смятат, че лютият червен пипер, чрез мощната си съставка капсаицин, може да осигури облекчение на болката и симптомите на мигрена.

Маточина (Melissa officinalis)

Тя разширява кръвоносните съдове, като по този начин спомага за облекчаване на мигрената. В миналото маточината, заедно с канела, индийско орехче и други ароматни билки, е една от основните съставки на водата Кармелита (Carmelite) – алкохолен екстракт, формулиран за първи път през 14 век и използван за лечение на невралгия и главоболие.

Лечебна дилянка (Valeriana officinalis)

Валериана се очертава като една от най-обещаващите билки, които лекуват широк спектър заболявания, включително безсъние, газове, тревожност, проблеми с храносмилането, болка в гърдите и застойна сърдечна недостатъчност. Може да не помогне при лечението на мигрена, но тя помага за премахване на тревожността, която се счита за един от основните фактори, които могат да предизвикат мигрена.

Розмарин (Rosmarinus officinalis)

Когато се използва в ароматерапията, розмаринът не само подобрява настроението, но стимулира нервната система, като предотвратява главоболието и облекчава напрежението.

Върбова кора (White willow)

Кората съдържа салицин, който е мощно съединение с противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства.

Джинджифил  (Zingiber officinale)

Билката съдържа противовъзпалителни свойства, които инхибират дейността на простагландини, които играят съществена роля за появата на главоболието. Също така, джинджифилът помага за премахване на гаденето и повръщането, които понякога съпътстват главоболието и мигрената.

 

 

МИГРЕНАТА – ужасната болка, която мъчи жените!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “10 билки против главоболие и мигрена

  1. martin каза:

    БИЛКАТА ПАСИФЛОРА Е ПО-ДОБРА ОТ ИГЛИКАТА ТЯ МЕ ИЗЛЕКУВА ОТ ПРОБЛЕМИ С ВЕСТИБУЛАРНИЯ АПАРАТ И ГЛАВОБОЛИЕ! ВЗИМА СЕ МНОГО МАЛКО ОТ НЕЯ ПОЛОВИН ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА И ПО МАЛКО СЕ ВАРИ 6 МИН

  2. MARTIN каза:

    БИЛКАТА ИГЛИКА ЦВЯТ МИ ПОМОГНА МНОГО РАБОТИ! УЧУДВАЩО Е, ЧЕ НЕ СЕ СПОМЕНАВА МНОГО А ТЯ Е ЗА СВЕТОВЪРТЕЖ И ГЛАВОБОЛИЕ!!!!!!!!!!! ПРОБЛЕМИ С ВЕСТИБУЛАРНИЯ АПАРАТ!!! СЛАГА СЕ МНОГО МАЛКО ЕДНО ЦВЕТЧЕ И ПО МАЛКО ВЪВ ВРЯЩА ВОДА ВРИ 5-7 МИНУТИ В 200-250МЛ ВОДА ДА ОСТАНЕ 200 МЛ ПИЕ СЕ НА ДВА ПЪТИ ПО 100МЛ ПРЕЗ ДЕНЯ 1 ЧАС ПРЕДИ ЯДЕНЕ ИЛИ 2 ЧАСА СЛЕД ЯДЕНЕ МОЖЕ И ПРЕДИ СЪН ДА СЕ ПИЕ ТОГАВА Е НАЙ-ДОБРЕ НО ДА Е 2 ЧАСА СЛЕД ВЕЧЕРЯТА! МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ И МНОГО МАЛКО ЛЮТ ЧЕРВЕН ПИПЕР СОРТ КАЙЕН КОГАТО ВАРИТЕ БИЛКАТА ИГЛИКА !ТОЙ РАЗШИРЯВА КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ И ЩЕ ПОМОГНЕ НА ИЗЧИСТВАНЕТО НА ПЪТИЩАТА В МОЗЪКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *