Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървем от запушени пори на лицето?

Запушените пори на лицето от мръсотия и мазнини могат да предизвикат кожни дефекти.

Чистите пори са ключа към чиста кожа и има много начини за дълбокото й почистване, за да се отървете от черни точки и кистички.

Направете си маска за лице с домашни средства или си купете готова, която помага за изтегляне на токсините и мъртвите кожни клетки.  Направете си маска от някой плод, например манго. Нарежете го на колелца и ги поставете на лицето си върху проблемните участъци. Тази процедура правете веднъж в седмицата.

Друг много добър вариант за домашна маска е използването на хума. В подходяща паничка се изсипва готовата хума на прах, която сте закупили от аптеката и се разрежда с вода, докато получите гъста каша. Нанесете тази каша на лицето, оставете да действа 30 минути и изплакнете с хладка вода. Тази маска правете веднъж седмично.

Измивайте лицето си по два пъти на ден – сутрин и вечер с почистващ препарат, за да отворите порите и премахнете мръсотията от тях. Използвайте почистващи лосиони от био продукти – естествени масла и овлажнители.

Преди да правите почистваща маска на лицето си, направете топъл компрес. Натопете хавлиена или мека памучна кърпа в топла вода и я поставете върху лицето си за 5 минути, за да отворите порите. След това нанесете почистващата маска.

Също така добри средства за премахване на комедоните са почистващите лентичи, но те няма да ви освободят напълно от проблема. Действат повърхностно и за кратко време.

Ако спазвате всички наши указания до тук, няма да имате никакви проблеми с чистотата на лицето си и няма да ви се налага по-сериозно лечение на кожни проблеми. Не пренебрегвайте домашните средства за козметика, тъй като тази, която купувате от козметичните магазини е препълнена с вредни химикали.

 

Хумата е чудно творение на природата!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *