ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

На война срещу алергиите!

Алергичните симптоми са реакция на организма спрямо безвредни вещества като полените (цветния прашец, причиняващ сенна хрема), праха, животинския пърхот или плесента.

Докато здравият организъм не реагира на такива дразнители и се съсредоточава върху защитата от същински заплахи (вируси и бактерии), при алергичните хора имунната система не различава безвредните вещества от опасните. Реакцията срещу алергените може да се отключи при поглъщане (пшеница, фъстъци), абсорбиране от кожата (растения, метали), вдишване (плесен, полени) или инжектиране (пеницилин). Чувствителността към различните алергени най-често е наследствено обусловена.

Когато пътувате с автомобил, дръжте прозорците затворени. Ако имате климатик, изберете режим „вътрешна циркулация” – при който се спира притокът на пресен въздух. Така в купето няма да попаднат полени. Някои автомобили са снабдени с поленови филтри – попитайте за това в автосервиза, който обслужва колата ви.

Акарите, тези пакостливи малки чудовища, които си похапват от нашата плът, живет необезпокоявани в килимите, завесите, леглата и завивките в дома ни. Изпражненията им са сред най-разпространените алергени. Единственият начин да лишите акарите от храната им – домашния прах, съдържащ предимно излющени мъртви кожни клетки – е да покриете матрака, дивана и възглавниците с калъфи, изработени от материя, отблъскваща алергените.

Не претрупвайте дома си с излишни вещи, които събират прах и могат да бъдат благоприятна среда за развитие на акари. Купете си абсорбатор за влага. Поддържайте въздуха в помещението сух и ще намалите значително популацията на акари – те загиват при влажност под 45%.

Особено опасна за сезона на лятото е слънчевата алергия. Тя може да се появи при всяко излагане на слънце съвсем внезапно, като след това трудно се успокоява. Тази алергия е най-силна на морския бряг. Първия ден, когато стъпите на плажа, използвайте слънцезащитен крем за алергична кожа и така няма да ви се наложи да провеждате впоследствие лечение. Излагането на слънце става постепенно – първия ден 15 минути, втория – 20 минути, третия, четвъртия и петия по 30 минути. Влизайте в морето на всеки половин час поне за по 10 минути и след това намазвайте отново с противоалергичния и слънцезащитен крем.

 

 

Алергична съм!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *