Кълновете от люцерна помагат при артрит и други заболявания

Кълновете от люцерна съдържат безброй ценни хранителни вещества като калций, фолиева киселина, магнезий, манган, молибден, фосфор, калий, силиций, натрий, цинк.
кълнове

Това е единственото растение, което доставя пълна гама от витамини – А, B комплекс (дори B12), C, E.

Широката гама и висока концентрация на толкова много съединения, съдържащи се в люцерната и нейните кълнове, превръщат това растение в незаменимо в борбата за здраве.

Богати са на антиоксиданти: Кълновете от люцерна са най-важният източник на антиоксиданти сред всички зеленчуци. Пийте сок от кълновете редовно, за да предотвратите несметен брой дегенеративни заболявания. Някои примери са болест на сърцето, симптомите на менопаузата, остеопороза и дори рак.

Артрит: Съединение в кълновете от люцерна потиска възпалението, затова растението е много полезно за страдащите от артрит.

Високо кръвно налягане: Кълновете от люцерна са идеален начин за справяне с високото кръвно налягане. Това растение, съдържа нещо магическо, което спомага за намаляване на кръвното налягане.

Имуностимулант: Пиенето сок от кълновете от люцерна редовно в голяма степен ще стимулира имунната функция, тъй като повишава активността на естествените клетки убийци.

Левкемия: Последните проучвания също предполагат, че аминокиселината наречена L-canavanine, може да бъде естествен агент, който може да се бори с левкемията.

Понижават лошия холестерол: Активните компоненти в люцерната са били тествани, за да се докаже, че консумацията й намалява натрупването на лошия холестерол в черния дроб.

Късогледство: Едно проучване показва, че този сок може да носи отговорност при лечение на късогледството.

Язви на червата: Това е силно хранителен сок, който се явява нежно изцеление за пациентите с язви в червата.

СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: цялостна грижа за ставите
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: цялостна грижа за ставите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *