Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 основателни причини да правим секс

Има много причини да правим секс. Истинският мотив понякога не е ясен и на самите нас.

Секс като средство срещу стрес

Който може напълно да се отпусне и да изключи всичко останало, усеща секса особено интензивно. На физическо ниво хормони, като допамин, яркситоцин и, преди всичко, пролактин – при оргазма премахват стреса. Не е лошо да спиш с партньора си, за да се разтовариш психически и физически. Но не бива да се превръща в посто­янна стратегия от сорта на „секс като лекарство при стрес“ – нито е удовлетворяващо, нито е полезно за връзката.

Често мъжете използват секса като аспирин. Имали са лош ден, неприятности и се надяват посредством секса да се отърват от неприятното чувство. При жените е обратното – трябва да се чувстват добре и спокойни, за да могат да се възбудят. Когато изходната позиция е много различна за двамата, единият започва да се чувства използван. Сексът се превръща в егоис­тично преживяване и има за резултат по-скоро разочарование, отколкото разтоварване.

Секс като начин да се сдобрим

При една стабилна връзка и ако конфликтите се решават и по други начини, сексът може да бъде един красив начин за сдобряване. Според изследване това е важен мотив за секс при 44% от жените и 47% от мъжете. Но ако всяка кавга свършва в леглото, тази натоварена с напрежение страст по-скоро вреди, отколкото помага. Илю­зия е да си мислим, че щом сме имали добър секс, значи всичко е наред. Едно скарване винаги си има причина и изисква да говорим за това. Дори сексът за сдобряване да премахва агресията, в дългосрочен план такъв начин за решаване на конфликти може да доведе до истински кризи в отношенията.

Секс, за да не загубим партньора си

Случва се да изпълняваме сексуални желания на другия, които не са ни особено приятни. Не искаме да изглеждаме като еснафи или старомодни. Такива експерименти не са непременно нещо лошо, а и поддържат интереса към секса. Иначе става скучно. Ако обаче и след няколко опита не можем да харесаме тези желания на другия, ще трябва ясно и категорично да откажем. Има случаи, при които се оказва, че продължаваме да се съгласяваме с непривични неща – не защото чак толкова искаме да задържим партньора си, а защото всъщност ни харесва. Но не можем да си го признаем заради дълбоко вкоренени норми, приети от обществото.

Секс като упражняване на власт

Напълно нормално е да не искаме да спим с партньора си, когато сме му ядосани. Нормал­но е и да искаме да го „възнаградим“, когато сме доволни от него. Опасно става за връзката, когато сексът или липсата му се превърне в средство за възпитание и за надмощие. „Ако две седмици си мил към мен, ще спя с теб“ – такава тактика просто подкопава доверието във връзката. Често обаче това не е осъзната тактика. В детството сме научили, че непослушанието се наказва с липса на любов. Това може да се пренесе и в отношенията ни.

Секс, за да зарадваш любимия

Такава мотивация може наистина да обогати отношенията, ако го правиш като щедър жест. Сексът в този случай е подарък, направен съзнателно, и е прекрасен. Разбира се, ако другият приема жеста като доказателство за любов и го цени. Желанието да поглезиш другия може да е много добро, но ако собственото ти удовлетворе­ние остава на заден план, това постепенно води до липса на желание и дори до антипатия.

Неговите секс съвети за теб

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *