Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Камъкът в бъбрека причинява болка, когато тръгне по каналите

Бъбречнокаменната бо­лест обикновено протича без симптоми до момен­та, в който камък тръгне по един от каналите на пикочния мехур.

Първият симптом е болката, след това се появява кръв в ури­ната, усеща се тежест в областта на корема, в сла­бините и в кръста. Болките или са леки, или стават не- поносили в зависимост от големината на камъка. Ако камъните са миниатюрни, те просто се изхвърлят навън заедно с. урината и с това проблемите свърш­ват. Но ако камъкът е по- голям и заседне някъде по каналите, болката става непоносима. Заедно с нея на болния започва да му се гади, повръща, започва обилно да се поти, докато най-накрая го втресе и вдигне темпе­ратура. Това е периодът, в който няма как да не се потърси спешна медицинска помощ. Ако все още не се е стигнало до оперативна намеса, лекарят предписва лечение чрез медикаменти или литотрипсия. Разбира се, колкото и добре да са изчистени камъните няма гаранция, че те няма да се появят отново. За да се избегне такъв проблем е необходимо да се пят много течности – от 2 до 3 литра, да се засили консумацията на храни, като фасул, орехи, шипки и моркови. Добре е да се избягва консумирането на храни, които са наситени с оксалатни соли – фъстъци, шоколад и др.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *