Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В стомаха се образуват хранителни канцерогени

Здравейте приятели от „Доктор“. Това е петото писмо, което Ви пиша, и знам, че пак ще получа отговор, както и на предишните писма. Този път обаче се нуждая от отговора повече от всич­ко, защото ми откриха рак на стомаха. И затова ви моля да получа отго­вор на въпроса ми: кои са причините за образуване на рак на стомаха? Има ли някаква връзка между това заболяване и дру­гите болести, от които често страда стомашно-чревният тракт?

Никола Парушев – Перник

Учените предполагат, а има и много доказателства за това, че в стомаха от нитратите и органичните вещества се образуват хра­нителни канцерогени. Такава реакция предизвикват бакте­риите, които при понижена киселинност на стомашния сок се размножават бурно. Затова инфекцията, която предизвиква Хеликобактер пилори, е най-честата причина за възникването на хроничния гастрит.

Също така се приема и като един от факторите за образу­ване на карцином в стомаха. Рискови фактори, са и всички вредности, свързани с нашия живот, като тютюнопуше­нето, което увеличава веро­ятността от заболяване на стомаха 2 пъти, системната употреба на спиртни напитки, неблагоприятната екология и производствата на гуми, азбест, минерални масла, хром и неговите производни, йонизиращата радиация.

Лечението на това заболя­ване е по преценка на лекаря, защото всеки индивидуално понася лекарствата и химио­терапията, които обикновено се прилагат като лечение на болните от рак на стомаха.

В почти 80 на сто от случаите карциномът се изрязва и ако не са се появили разсейки, пациентът може да оздравее напълно.

 

ВНИМАНИЕ!

Най-загадъчният фактор на риска от рак на стомаха е кръвната група „А“ – втора. Учените и досега не могат да обяснят защо хората с такава кръвна група боледуват от 15 до 20 на сто по-често от рак. Независимо от описания феномен на „ракови­те семейства“, когато няколко поколения страдат от рак на сто­маха – например семейството на Наполеон Бонапарт, онколозите смятат, че фактът на заболяване на някой от роднините съвсем малко повишава риска за останалите.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *