Как да си направим лекарство от шишарки на хмел?

За терапевтични цели от шишарки на хмела се правят масла, тинктури, екстракти и отвари. Те имат диуретично, успокоително и противовъзпалително действие.

Как да си подготвим инфузия от шишарки на хмел?

Вземете 1 супена лъжица изсушени шишарки от хмел и ги сложете в 1 литър преварена вода в термос. Нека кисне осем часа и прецедете. Пие се по 100 мл половин час преди хранене три пъти на ден в продължение на един месец.

Масло от шишарки на хмел

За целта се взема малка шепа сухи шишарки, смилат се в кафемелачка или блендер и се заливат със 100 мл ленено масло (може и зехтин). След това поставете купата с маслото на тъмно място при стайна температура в продължение на 2 седмици, като се разклаща няколко пъти дневно. После се прецежда през няколко слоя марля и се използва само външно. Лечебните свойства се запазват през цялата година.

Това масло  облекчава болката и възпалението в ставите, ако втривате в проблемните области и отгоре сложите хартия. Прилага се за наранявания, натъртвания, ревматизъм, ишиас.

Шишарки от хмел при нервна възбудимост и безсъние

За това лекарство се нуждаем от шишарките на хмел, дяволска уста и мента (или маточина). Смесете 1 супена лъжица мента с 5 супени лъжици от шишарки от хмел и толкова дяволска уста (1:5:5). Вземете от тази смес 2 супени лъжици и ги залейте с  кипяща вода в термос и се оставя до сутринта. На следващия ден прецедете и се пие по половин чаша 3 пъти на ден преди хранене.

При безсъние ще бъде полезно запълване на възглавницата с изсушени шишарки от хмел и пиене на чай от тях.

Лечение на бъбреците и пикочния мехур

В един литър кипяща вода се слагат 1 супена лъжица шишарки и оставете да къкри на водна баня в продължение на 10 минути. Прецедете и пийте половин чаша преди ядене 3 пъти на ден.

Противопоказания

Противопоказанията включват: алергия към растението, бременност, кърменето, кисти, полипи, рак.

 

 

Това са най-ефикасните рецепти за лечение на бъбреци!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *