Лек при анорексия

Ненавременното лекуване на анорексията може да доведе до фатален край

Анорексията може да бъде излекувана със спазването на няколко лесни правила и рецепти.

Специалисти са на мнение, че анорексията може да бъде причислена съвсем спокойно към болестите на новото време, тъй като е предизвикана от манията на жените да изглеждат перфектно.
Често пъти вместо мечтаната прекрасна форма обаче, представителките на нежния пол се сдобиват с анорексия. Болестта представлява вид хранително и психично разстройство, което понякога може да доведе и до летален изход.

Ненавременното лекуване на анорексията може да доведе до фатален край
Ненавременното лекуване на анорексията може да доведе до фатален край

Статистиката сочи, че смъртността при анорексиците е между 15 и 20%.
Най-често анорексията поразява костната система и това се случва още в ранната младежка възраст, когато най-често тормозим организма си с редица диети.

Сърцето е под най-сериозна заплаха, тъй като покрай анорексията и в частност загубата на тегло, то също отслабва.
Ако успеем да хванем заболяването в ранния му стадий, може да му бъде повлияно с билки.
Една от билките, които оказват благотворно действие при това заболяване е ментата. За да се изостри апетита се приема по 1-2 супени лъжици сок от мента всяка сутрин.

Редовният прием на портокал или прясно изцеден портокалов сок пък ще подобри смилането на храната, тъй като е отличен стимулант на стомашните сокове.
Достатъчно е да хапвате по един-два портокала дневно или да пиете сока от тях.
На помощ в такива случаи идва и комбинацията от равни количества джинджифил и лимон, която се приема три пъти дневно по една супена лъжица преди храна.

Добре ще е, ако си изградите навика да хапвате поне по две ябълки дневно. Освен, че ще поддържат в добро състояние храносмилателната ви система, те ще възстановят и апетита ви, пише narodnirecepti.blogspot.com.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *