Проф. Кантарджиев: Родители, не отказвайте задължителните ваксини за децата

Още един изключително важен социален въпрос у нас са детските ваксини. По този повод проф. Кантарджиев се обърна към всички родители да не лишават своите деца от здраве

Днес в Духа на здравето беше разискван този толкова важен проблем – детските ваксини.

За целта д-р Щонова започна разговора с уговорката, че нейният гост проф. д-р Тодор Кантарджиев ще обясни дали задължителните ваксини за бебета са полезни или не, без да е представител на някоя заинтересована институция или фармацевтична кампания.

Проф. Кантарджиев е микробиолог и работи в Националния център по заразни и паразитни болести.

vaksini
За детските ваксини

Той обясни, че до 1 година най-голямата заплаха за българските деца е детският паралич.

В Сирия не са имунизирали своите деца 2-3 години, защото има война. Част от бежанците също пренасят заразата детски паралич в България и в другите страни в Европа, където се установяват.

Точно сега моментът е невероятно критичен и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО бебетата трябва да бъдат имунизирани против детски паралич, а техните родители да не лишават своите деца от здраве.

Д-р Ненков, докато беше министър на здравеопазването във временното правителство, постъпи изключително правилно да заложи своя пост и авторитет, за да спаси българските деца като намери друг начин да снабди болниците и личните лекари с необходимите ваксини.

Заради  временни затруднения по доставките на 6-валентна ваксина, включена в детския имунизационен календар, министърът  Мирослав Ненков издава Заповед на 29 август 2014 г.

Според заповедта всички бебета, родени след 1 юни през  2014 г. могат да бъдат  имунизирани с 4-валентна ваксина против  дифтерия, коклюш, тетанус и полиомиелит, както и с ваксина срещу хепатит Б.

4-валентната ваксина се прилага по определена схема след 2, 3 и 4-я  месец с минимален определен интервал от 30 дни между отделните приеми.

Ваксината против хепатит Б се прилага по схемата – 2-ият прием е от първи месец, третият прием – от шестия месец.

Датските ваксини се доставят до РЗИ по места и след това се разпределят до болниците или достигат до личните лекари и до децата.

Наредбата на д-р Ненков защитава лекарите  юридически.

В България от известно време  са на мода антиваксиналните движения. Но те не са съвсем наясно с реалната ситуация.

Проф. Кантарджиев каза, че трябва да вярваме на независими специалисти, които не преследват икономически облаги.

В Национален център по заразни болести  информацията е достоверна и не се влияе от никакви икономически интереси.

Ваксините са лекарства и са под най-силен контрол от органите.

Ако едно здраво бебе е ваксинирано и вдигне температура – проблемът е изключително голям. За да не се стига до такива реакции, ваксините са под изключителен контрол.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Проф. Кантарджиев: Родители, не отказвайте задължителните ваксини за децата

  1. Мирослав каза:

    Кантарджиев, …, кантар, … търговия, … търгаш, … мародер, … лъжец … професор Кантарджиев. Докторята, тези модерни бръснари в бели манти, навремето са пускали кръв да да лекуват, а днес зубрят учебници 10 години и накрая не знаят дуго освен да предписват отрови за пари. Докторята са и безчестни да си признаяат че знаят @НИЩО@ за човесхкото тяло и са си пропиляли младоста зубрейки малоумието на разни ТЪРГАШИ с ТИТЛИ. Всеки образован човек знае че всичко необходимо за добро здраве е силна имунна система. Това се постига с чиста, жива и пълноценна храна, минерали, витамини и лубов към другите вклучително Бог и себе си. Например, смоофи от пресни плодове за закуска, зелени сокове през деня, за здраве и очистване от отровите на търгашите.

  2. Мирослава каза:

    ВАКСИНИТЕ НЕ ЗАЩИТАВАТ! Само естествения имунитет може да осигури защита! Престанете да рекламирате тези отрови! Само една листовка на ваксина да прочетете и повече няма да напишете нито ред в тяхна защита! А в България въобще не се регистрират ВРЕДНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ даже тотално се отричат! Затова родителите не вярват на лекарите и отказват ваксини!А самите педиатри не докладват ЛОШИТЕ последици, защото ще ги изкарат виновни! Не бъдете поредните празноглави повтарящи постулатите на професори с промити мозъци!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *