Великото чудо за прочистване – сок от рукола!

Рукола (Eruca sativa или Brassica eruca) е горчив листен зеленчук, който съдържа много полезни хранителни вещества.

Тя е с ниско съдържание на калории и може да предложи толкова много витамини и минерали, че трябва непременно да я включите в менюто си. Ето вижте!

1. Здравето на костите

За да се поддържа здравето на костите, има някои витамини и хранителни вещества в руколата, които са много необходими – витамин К, витамин С, калций и магнезий. Консумирането на три чаши рукола дневно може да ви осигури 100% от нуждите на витамин К, за който е доказано, че намалява риска от фрактури на костите. Витамин С стимулира образуването на колаген, а костната плътност се повишава от калций и магнезий, който присъстват в руколата.

2. Здравето на очите

Подобряване здравето на очите може да бъде постигнато чрез поглъщане на рукола. Бета-каротин, лутеин и зеаксантин са фитохимикалите, на които тя е богат източник. Лутеинът и зеаксантинът са свързани със здравето на очите, както и имунната функция на кожата. Глюкозинолатите, на които тя също е богат източник, помага за укрепване на защитните сили на организма, включително и на очите.

3. Загуба на тегло

Изборът да добавите рукола във вашата диета може да ви донесе ползи и за контрол на теглото. Две чаши от нея съдържат само 80 калории, което е добър избор за тези хора, които са на диета.

4. Предотвратява язва на стомаха

Руколата има антиокислително и антисекретно действие в стомаха, което пречи да се образуват язви.

Сок от рукола за детоксикация

Необходима ви е сокоизстисквачка. Този сок е известен също като „великото чудо за прочистване“.

Съставки:

1/2 чаша нарязано зеле

1/2 чаша нарязани листа от магданоз

1/2 чаша нарязани листа от рукола

1 чаша нарязана краставица

3 големи моркови – нарязани

Инструкции:

Слагайте в сокоизстиквачката всички продукти отделно – изцедете сока от морковите, след това от зелето, после от краставиците, магданоза и руколата. След това смесете всички сокове и пийте веднага. Тази процедура се прави сутрин на гладно 3 поредни дни за прочистване на организма ви от токсини.

 

 

2 коктейла за младост, здрави кости и очи

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *