ОЛФРЕКС / OLFREX

Съдържа оланзапин, лактоза монохидрат, кросповидон, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, хидроксипропилцелулоза, поливинилов алкохол, титанов диоксид, талк, ксантанова гума, лецитин, талк.

Olfrex_10mgПредназначение

ОЛФРЕКС е антипсихотик, прилаган при лечението на тревожни състояния. Повлиява симптоми като напрегнатост, зрителни и слухови халюцинации, силна и неоправдана подозрителност. Препоръчват този медикамент и в случаите, когато потенциалният потребител проявява необичайно приповдигнато настроение, говори много и изключително бързо, продуцира последователно множество разнопосочни идеи. ОЛФРЕКС е медикамент, с чиято помощ се балансират редуващи се приповдигнати и потиснати състояния.

Как се приема

ОЛФРЕКС е медикамент, чиято дозировка и продължителност на приема се определят индивидуално от терапевта. Обикновено дневното количество от 5 до 20 мг се приема наведнъж, като по възможност това се прави по едно и също време. Приемът на лекарството не се свързва с храненията. Таблетките се поглъщат цели с малко вода.

Не спирайте терапията, ако почувствате подобрение още в първите дни; кога и как точно да прекратите лечението с ОЛФРЕКС, може да определи единствено лекуващият.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ОЛФРЕКС може да причини сънливост, обострено усещане за глад, наддаване на тегло. При някои пациенти се отчита замаяност и слабост, намалено либидо при двата пола и еректилна дисфункция при мъжете, тремор и затруднен говор, неконтролирани гримаси, безпокойство, сухота в устата и запек, обриви, задържане на вода.

По-рядко се наблюдават разстройства в цикъла, забавен сърдечен пулс, косопад, незадържане на урината. Отбелязват се и промени в кръвната картина, включително повишени захарни стойности. Медикаментът следва да се приема под лекарски контрол, тъй като са възможни живото застрашаващи състояния – образуване на тромби, чернодробни дисфункции и проява на диабет, мускулни болки, възпаление на задстомашната жлеза и внезапна смърт.

Кога НЕ БИВА да се приема

Не приемайте ОЛФРЕКС, ако имате алергия към някоя от съставките на медикамента.

ОЛФРЕКС да се избягва при възрастни и пациенти с Паркинсон или деменция, тъй като може да провокира инсулт, пневмония, халюцинации и резки промени на телесната температура.

Медикаментът не е подходящ за потребители с диабет, сърдечни, бъбречни и чернодробни проблеми, с епилепсия, болести на простатата или чревна непроходимост.

ОЛФРЕКС не се препоръчва за бременни или кърмачки.

Този лекарствен продукт може да причини замаяност и загуба на ориентация, поради което по време на лечението не бива да се шофира.

Не се използва за лечение на лица под 18 години.

Не приемайте алкохол по време на лечението.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ОЛФРЕКС с някои медикаменти може да причини промени в очаквания ефект и в двата случая. Ето защо всяка лекарствена комбинация следва да се обсъди с лекуващия и да се избере най-ефективният и безопасен. Възможни са корекции на дозите при лечение с ОЛФРЕКС и заедно с това – с антидепресанти или антибиотици.

_

Усреднена цена в аптеките – 9.20 лв за опаковка от 28 таблетки х 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *