Нов тип апарат за кръвно ще помага на възрастните

Учени от Южна Корея са създали нов тип апарат за мерене на кръвното налягане във вид на лепенка

В азиатската страна е създаден апарат за измерване на кръвно налягане от нов тип. Той е направен във вид на пластир предназначен да се залепва за тялото. Създаден е от група учени от университета по медицина в корейската столица Сеул. Новината е съобщена от местната телевизия KBS.

Уредът с нова технология използва сензор в постоянен режим на кръвното налягане, а също така и извършва проследяване на сърдечната дейност с ЕКГ.

кръвно налягане
Учени от Южна Корея са създали нов тип апарат за мерене на кръвното налягане във вид на лепенка

Новия апарат с технологията за измерване на сърдечните тонове се намира в процес на клинични изпитания и не е дошло времето му да бъде пуснат в масово производство, от което ще имат полза много хора поради това, че е удобен и практичен. Той представлява лента с размери 5 см широчина и 9 см дължина. Неговата точност достига до 95% от тази на стандартните използвани досега уреди. Новия уред покрива напълно изискванията за тонометри, които са много строги в страни като САЩ  и Великобритания.

Този уред е много удобен и подходящ особено за възрастните.

Учени от Южна Корея са решили да обединят усилията си, за да търсят решение на лечението на Паркинсон и Алцхаймер. С това те допринасят за медицинските изследвания в световен мащаб. Това е свързано и с генетичната наука и правят проучвания и в тази област В научните си изследвания на ниво гени те създадоха куче, което свети с фосфоресцираща светлина на тъмно, когато е осветено с ултравиолетова светлина и след като са му дали антибиотик. Това може да им помогне както и на други подобни постижения в други страни, да усъвършенстват своята техника и опит в генетиката.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *