Яжте тези храни против алергии!

Страхувате ли се да излезете от дома си, защото незабавно ще получите някаква алергия?

Може ли да сте се превърнали в антихистаминов наркоман? А знаете ли, че има храни, които се борят успешно с алергиите. Прочетете за тях!

Червено грозде

Кожичката на червеното грозде е с високо съдържание на антиоксиданти и ресвератрол – противовъзпалително съединение. Консумирането на храни с високо съдържание на антиоксиданти може да намали възпалението в цялото ви тяло.  Те съдържат имуностимулиращи съединения, защитаващи клетките от окислително увреждане, което причинява заболявания.

Ябълка

Ябълката е храна против алергиите, поради наличието в нея на кверцетин – флавоноид, известен със своите противовъзпалителни и противовирусни свойства. Известно е, че помага за облекчаване на алергиите, свързани с полени и с други симптоми. Изследвания са доказали, че хората, които консумират ябълки имат намален риск от белодробни инфекции.

Чобанка (лечебна овчарка, лопуш) Petasites hybridus (L.)

Лечебната овчарка е растение, което традиционно е било използвано от индианците за лечение на възпаление, главоболие и алергични инфекции като кашлица и астма. Въпреки че дългосрочните ефекти от консумацията на това растение, неговите листа и корени все още предстои да бъдат проверени, то е известно с това, че се бори срещу симптоми на алергични реакции като сърбеж и кихане. Можете дори да направите чай от това растение.

Кисело мляко

Освен че е богато на протеини и различни витамини, киселото мляко се прави основно чрез ферментиране на прясно мляко. Бактериите, които присъстват в него са известни като добри и помагат за балансиране на храносмилателната система. Това укрепва имунната система, която прави организма по-подготвен да се бори с алергиите.

Лук и чесън

Лукът може да ви накара да плачете, но той е добър източник на кверцетин. Можете да го използвате в салати или в основни ястия. Чесънът е известен също като природен антибиотик и непременно трябва да го консумирате редовно, за да се възползвате от неговите противовъзпалителни свойства.

Броколи

Доста хора не харесват вкуса на броколито, но той има много богато съдържание на витамини и минерали, които се борят с алергиите.

 

 

В търсене на спасение от алергиите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *