Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Може ли пастата за зъби да ни навреди?

Ако се вярва на производителите, пастата за зъби не нарушава никога никакви санитарни и медицински норми и предписания.

pasta-za-zabi-kariesiПастата за зъби е полезна – кой не вярва в това, питат от medikforum.ru. Но ако сте пристрастени към честото миене на зъбите и изстисквате от тубичката по-голямо количество паста, вие поемате определени рискове. Какви са те?

В пастите за зъби има съставки, които не се измиват, а остават в тялото. С времето се получават натрупвания, които могат сериозно да навредят на здравето.

Според специалистите повечето пасти съдържат флуор, който се натрупва в костите. Това натрупване може да причини отслабване на имунната система, а също да стане сериозен фактор за възникване на нервни разстройства и за отклонения в работата на стомаха. Страдат и ставите.

При производството на пастите се използва също натриев лаурил сулфат, благодарение на което миенето на зъбите е придружено с приятно запенване. И този химикал се натрупва, само че във вътрешните органи, като при това изсушава лигавиците им. Има сведения, че това вещество действа негативно върху репродуктивните функции на мъжете.

Още нещо, което е предназначено за подобряване на хигиенните качества на пастата за зъби: антибактериални добавки. Те наистина убиват патогенните микроби, но заедно с това унищожават и “добрите”. Така микрофлората на устната кухина се променя – дали това е положително?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *