Култивираните гъби предпазват от рак!

Учени от САЩ откриха, че за имунната система на човека изключително силна укрепваща роля могат да играят култивираните печурки. Колкото повече гъби похапваме, толкова по-добре!

kultivirani-pechurkiВеществата, които се съдържат в гъбите, въздействат положително на дендритните клетки, изработвани от имунната система за борба с рака. Дендритните клетки стимулират производството на бели кръвни телца Т-лимфоцити, които не позволяват на раковите клетки да пробият имунната защита и пазят организма от вируси и бактерии, обясняват от medikforum.ru.

Учените съветват да се ядат гъби редовно, защото са убедени, че антираковият им ефект е сигурен.
Друга научна група – от Калифорнийския университет, потвърждава след проучвания извода за добрия профилактичен ефект от гъбите. Доказано е, че редовният прием на 100 грама гъби дневно може да стимулира обратно развитие на ракова тъкан в млечната жлеза. Гъбите могат да се превърнат в задължителен компонент от храненето на раково болни жени, настояват калифорнийците.

Вариантът се оказва лесно достъпен – за разлика от скъпите медикаменти и серуми в традиционното лечение на рака на гърдата, въвеждането на гъбения компонент не струва много пари.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *