ХОББ взе живота на ето тези знаменитости

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Много хора никога не са чували за хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)

кристи търлингтън

Това е състояние на белия дроб, което включва емфизем и хроничен бронхит, и е четвъртата основна причина за смърт в света. Хората, които го имат, могат да се окажат с възпалени или увредени дихателните пътища. В повечето случаи ХОББ е причинена от тютюнопушенето.

Най-разпознаваемия симптом на ХОББ е хроничната, суха кашлица. Това са три знаменитости, които са имали ХОББ и са намерили смъртта си заради вредните си навици.

Характерът на Дийн Мартин може да се обобщи като мартини в едната ръка и цигара в другата. Но този живот изисква жертви и в крайна сметка бохемските навици на Дийн Мартин освен приятни мигове осигуряват и смъртта му.

Мартин беше заклет пушач и в края на живота си той развива емфизем. През 1995, на 78 възраст, той умира от остра дихателна недостатъчност.

През 1997 г., след смъртта на баща си от рак на белия дроб, супермодела Кристи Търлингтън влага милиони долари за борба срещу тютюнопушенето. Търлингтън се отказва от пушенето през 1994 г., след като пуши по една кутия цигари на ден в продължение на десетилетие. Три години по-късно, на 31 – годишна възраст, на нея й е поставена диагнозата емфизем.

Историята Търлингтън е напомняне, че ХОББ може да започне да се развива в по-ранна възраст, а не както е прието през 40-те, 50-те или 60-те години от живота на човек.

Ленард Бърнстейн имаше една от най-големите кариери в американската музика, той е бил дългогодишен диригент на Ню Йоркската филхармония и забележителен композитор. Негова заслуга е шедьовърът Уестсайдска история. За съжаление, животът на маестрото бе прекъснат, когато бе на72 години, когато той е починал от сърдечен удар, причинена от прогресивна белодробна недостатъчност.

Ленард Бърнстейн пушеше през целия си живот, заболя от емфизем и имаше доста белодробни инфекции преди смъртта си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *