Roche пуска препарат за лечение на детски артрит

Европейската медицинска агенция (European Medicines Agency) одобри новия препарат RoActemra на швейцарския фармацевтичен гигант Roche.

RoActemra-Roche_340x255Препаратът RoActemra е предназначен за лечение на артрит у деца, информира сайтът medportal.ru. Той може да се прилага самостоятелно или в комбинация с популярния до този момент медикамент метотрексат.

Очакват се положителни резултати при лечението на полиартикуларен ювенилен ревматоиден артрит, коментират специалисти. Това е заболяване на съединителната тъкан у деца и тийнейджъри на възраст под 16 години. Болестта понякога се проявява в ранно детство, но в повечето случаи възниква в диапазона 7 до 12 години. Статистиката сочи, че от тази болест страдат сто на сто хиляди деца.

Най-често заболяването започва с лека болка и подуване на ставите – колена, китки, лакти, глезени. Усложненията засягат общото развитие на децата, които отслабват, боледуват често, стават раздразнителни. Възможно е да се наблюдава забавено развитие, в отделни случаи възпалителният процес достига до очния ирис.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *