Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Roche пуска препарат за лечение на детски артрит

Европейската медицинска агенция (European Medicines Agency) одобри новия препарат RoActemra на швейцарския фармацевтичен гигант Roche.

RoActemra-Roche_340x255Препаратът RoActemra е предназначен за лечение на артрит у деца, информира сайтът medportal.ru. Той може да се прилага самостоятелно или в комбинация с популярния до този момент медикамент метотрексат.

Очакват се положителни резултати при лечението на полиартикуларен ювенилен ревматоиден артрит, коментират специалисти. Това е заболяване на съединителната тъкан у деца и тийнейджъри на възраст под 16 години. Болестта понякога се проявява в ранно детство, но в повечето случаи възниква в диапазона 7 до 12 години. Статистиката сочи, че от тази болест страдат сто на сто хиляди деца.

Най-често заболяването започва с лека болка и подуване на ставите – колена, китки, лакти, глезени. Усложненията засягат общото развитие на децата, които отслабват, боледуват често, стават раздразнителни. Възможно е да се наблюдава забавено развитие, в отделни случаи възпалителният процес достига до очния ирис.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *