Глухарчето помага при тези две болести!

Глухарчетата, от които през тези дни правим венчета на малките си деца, са истинска природна аптека. С всяка част от корена, листата и цвета си те могат да помогнат на боледуващото ни тяло.

От глухарчетата могат да се направят сок, чай или мед с лечебни качества.

глухарчето
Глухарчето лекува

Кои болести се повлияват най-добре от свойствата на това непретенциозно-вълшебно растение?

Артрит. Заливат се 6 грама сухи корени от глухарче с чаша вода и се варят десет минути. Свареното се оставя да кисне половин час, прецежда се и се прибира на хладно място. Приема се по една супена лъжица три пъти на ден преди ядене.

Радикулит. Нарязват се на ситно пресни цветове от глухарче и с тях се пълни буркан тип “омния”. Залива се със спирт или водка и се оставя на тъмно за две седмици – но не в хладилник! Полученият спиртен извлек-кашичка се използва за разтриване на болното място. След разтриване завийте кръста си с топъл шал.

Ефектът се проявява след две-три процедури, които трябва да се извършват преди нощния сън. Едновременно с това може да се пие чай от глухарчетау съветват от sobesednik.ru .

Генотрон
ГЕНОТРОН – Концентрирана формула с екстракт от глухарче

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *