Диетите причиняват депресия?

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Онзи стар израз „Вие сте това, което ядете“ най-добре обяснява причинно-следствена връзка между храненето и депресията

Добрата новина за страдащите от депресия е, че тъй като диетата може да се отрази на настроението ви, вашето състояние може да бъде лечимо по естествен път.

Скорошно проучване, направено в областта на храненето, посочва много интересни резултати. Защо диетата предизвиква депресия? Много просто – по време на диета ние сме принудени да спазваме някакъв ограничителен режим, чрез който да преведем тялото си и най-вече килограмите си в ред. Но се оказа, че докато тялото ни отслабва, душата ни страда.

Ето какво казва науката: „Изследователите са открили обратна връзка между депресията и фолиевата киселина, омега-3 мастни киселини, мононенаситени мастни киселини, зехтин, риба, плодове, зеленчуци, ядки и бобови растения. Резултатите показват, че диетата и храненето могат да окажат влияние върху риска от депресия“, казва изследовател от Оксфордския университет във Великобритания.

Загубата на жизненоважни хранителни вещества, казват още учените, вероятно е основната причина за депресията.

„Ние знаем, че хранителните вещества като магнезий, есенциални мастни киселини и витамин В6 и В12 помагат за създаването на невротрансмитерите, и ние също разбрахме, че дефицит от тези хранителни вещества може да доведе до химически дисбаланс в мозъка“, каза доктор Дийн, като добави, че невротрансмитерите са химикали в мозъка, които предават сигнали между нервните клетки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *