Бабини илачи против грип и настинка

Народни рецепти пазят тялото и укрепват духа

За да подсилите имунната система, си направете витаминна бомба. В бурканче смесвате 2 с.л. мед, сока на 2 лимона и 2 с. л. пресен джинджифил, нарязан на ситно. Разбърквате добре. Всяка сутрин след закуска гребвате по една лъжица и я изяждате. Тази смес едновременно дава топлина на организма и активизира имунната система.

Ако усетите, че сте се простудили, веднага вземете мерки. Помагат добрите стари загряващи компреси. Вземете шише слаба ракия. Ако е богата на етерични масла, е още по-лечебна. Натопете марля или парче плат в ракията, изстискайте го и поставете на гърлото, глезените или стъпалата. Не връзвайте отгоре найлон, за да не ви изгори алкохолът, а само бинт или друга кърпа, за да крепи компреса. Правете тази загряваща процедура два пъти дневно и дръжте по един час. След това веднага си легнете.

Греяното вино и ракия също имат лечебно действие, но не прекалявайте. Дозата е една чаша вино и най-много 25 мл ракия на ден.

Изпитано средство при кашлица е в лъжичка мед да поставите щипка ванилия и да ядете тази смес 1 -2 пъти дневно, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *