Научни доказателства за аурата

Някои хора твърдят, че могат да видят аурата на човека – разноцветен силует, обгръщащ тялото, неподвластен на обикновеното око. Едни от най-разпространените „ауровидци“ са лечителите и екстрасенсите, въздействащи върху биополето и енергетичния фон.
Психолози от университета на Гранада (Испания) твърдят, че те действително виждат чрез специална апаратура аурата и тя има напълно научно невропсихологическо обяснение.
Оказва се, че невидимата за обикновените хора енергийна окраска може да се прояви благодарение на синестезията. Този неврофизиологичен феномен се характеризира с прекомерно образуване на междуневронни съединения, при което сигналите започват да се разменят между такива зони на мозъка, които обикновено не го правят. Синестезия често се среща у хора, занимаващи се с изкуство, и очевидно при такива, които практикуват алтернативна нетрадиционна медицина.
Освен това човек може да има огледална синестезия, когато в отговор на докосване или болка, които усеща друг човек, някои индивиди чувстват същото. За визуализация на аурата помагат и способността за емпатия, както и шизотипичните акценти в психиката, когато човек не е болен, но може понякога да халюцинира и е
предразположен към лека параноя.
С няколко думи – енергийните лечители не лъжат, когато казват, че виждат вашата аура и усещат болката ви.
Друг е въпросът доколко това, което те виждат, има отношение към обективната реалност.

Из в. „Лечител“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *