Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алкохолната зависимост се лекува с медикаменти

Сега съм на 49, преди година се разведох със съпругата си. В началото се чувствах притеснен и пиех по една две ракии вечер. Тогава алкохола ме успокояваше и ми вдигаше настроението. После започнах да пия по 4 питиета, а сега съм на 5, 6, а понякога и на 8-9. Имам чувството, че това започна да ми влияе и на работата. Имам чувството, че сутрин не мога да бъда пълноценен ако не направя едно, две. Постепенно алкохолa ми стана ежедневие и започнах да затъвам все повече и все повече. Не мога да спя, чувствам се отпаднал. Изобщо нямам желание за секс, а понякога мисля и за самоубийство …

Велико Вангелов, Кюстендил.

Предполагам, че стреса покрай развода, а и покрай други събития ви е тласнал към алкохолната злоупотреба, която е прераснала в алкохолна зависимост. Както ние се изразяваме професионално – алкохола е най-достъпното антистресово средство, което човек може да си набави от всеки магазин. Наистина приеман в малки количества и редовно той води до намаляване на напрежението, тревогата и безпокойството. Подобрява тонуса и настроението. Този ефект обаче се изчерпва след около половин година и това кара човек да увеличи количеството, за да постигне желания ефект.

Идва обаче един момент, когато човек свиква и с високите дози алкохол. Ефектът на душевен комфорт започва да се губи. Получава се точно обратното С приемането на нови количества махмурлукът не си отива, а се задълбочава и се засилва безсилието, липсата на настроение, нервността. Появява се т.нар. феномен на ревността, тъй като приемащия алкохол става импотентен. Т.е. има желание да прави секс, но има и еректилна дисфункция – не се получава ерекция. В такива случаи , в пристъп на гняв безпочвено се обвинява партньора в изневяра. Тава е т.нар. алкохолна ревностнова параноя. Самолечението на това състояние може да бъде фатално.

Лечението на алкохолната зависимост е комплексно трябва да се излекува както депресията така и усложненията на алкохолната болест като психозите, епилептиформени припадъци, делир, цироза. То е специфично в зависимост от състоянието и включва както успокоително, така и антидепресанти, също витамини, хепатопротектори.

Разбира се всичко това няма да е ефективно ако пациента няма желание да промени начина си на живот.

Д-р Веселин Герев е психиатър, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел.: 0887/ 940-075.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Алкохолната зависимост се лекува с медикаменти

  1. Pingback: Научни доказателства за аурата | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *