Как да разпознаем хранителното отравяне?

Топлите месеци стават причина за някои неразположения, които могат да бъдат ибегнати

Особено ако консумираме по-често сурови плодове и зеленчуци. А напитките ни не са нищо по-различно от студена вода и охладен чай. Но често става така, че допускаме да се храним с храни, които не са съхранени правилно.

Как да разпознаем хранителното отравяне?
Как да разпознаем хранителното отравяне?

Как да разпознаем хранителното отравяне?

Симптомите на една токсикоинфекция са: гадене, повръщане, коремни болки, диария, повишаване на температурата. Те са причина за силно обезводняване на организма на болния, така че той трябва да приема много течности. Тежко понасят това състояние кърмачетата и малките деца, хората в третата възраст или с хронични заболявания. При тях то може да доведе до усложнения и дори до летален изход, информира ни вестник „Всичко за семейството“.

Каква е профилактиката?

Месото, рибата, яйцата и млякото трябва да преминават добра топлинна обработка, за да се унищожат патогените в тях. Особено опасни стават на топло блюдата, приготвени със сурови яйца, като майонеза и сладоледи. Както и преминалите лека и бърза термична обработка – омлети, пържени кюфтета, рохко сварени яйца, яйчени кремове (“ Карамел“,“ Брюле“ и др.)

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *