Добавки за подобряване на паметта и концентрацията

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Един от начините за подхранване и стимулиране на ума е чрез добавки. Полезни ли са?

Подпомагането на този орган да работи правилно зависи от здравословна диета, инструменти като медитация, упражнения за стимулиране на мозъка, също така консумацията на различни добавки за подобряване на паметта и концентрацията.

Въпреки това, според лабораторията Bayer®, някои изследвания показват, че добавките играят ключова роля в подпомагането на мозъка да достигне пълния си потенциал, да поддържа ежедневна концентрация и да получава енергия.

Какви са добавките за подобряване на паметта и концентрацията?

Хранителните добавки осигуряват хранителни вещества, които не се консумират в достатъчни количества, както е обяснено от Европейския съвет за информация за храните. Същото важи и за формулите за памет и концентрация.

Независимо дали са таблетки, хапчета, течности или капсули, тези смеси са предназначени да повишат концентрацията, като същевременно намаляват умственото и физическото изтощение.

Добавките за концентрация и памет дори се наричат ​​ноотропи, дефинирани като лекарства, които подобряват процесите на паметта при хора с когнитивни увреждания.

Salud Colectiva споменава, че ноотропите представляват безопасни и достъпни вещества за подобряване на умствената дейност.

Какви са техните ефекти?

Тези добавки могат да бъдат от полза, когато се изисква максимална концентрация. Както при млади, така и при възрастни хора, добавките могат да подобрят паметта и да развият по-рязко внимание.

  • Други приписани предимства са следните:
  • Минимизиране на възпалението на мозъка.
  • Повишаване на оксигенацията на мозъка.
  • Намеса в моменти на стрес и интензивни умствени усилия.
  • Осигуряване на микроелементи и минерали, подходящи за мозъчния кръвоток.
  • Регулиране и подобряване на активността на невротрансмитерите, като аденозин, ацетилхолин и глутамат.

Основни добавки за памет и концентрация в България

Неврохелт

Неврохелт е една от водещите хранителни добавки за подпомагане на мозъка според специалистите. Тя оказва благоприятно действие при:

  • Неврохелт стимулира мозъчната дейност, дори след инциденти, както и при възрастни хора;
  • Неврохелт плюс съдейства за поддържане на връзките в мозъка;
  • Препоръчва се и при хора с възрастови изменения на психиката;
  • Подпомага терапията при невродегенеративни процеси;
  • Проблеми с паметта и концентрацията;
  • При стрес, постоянно безпокойство, безсъние;
  • Забавя стареенето на клетките в нервната система;
  • Паник атаки;
  • Съдейства при дискомфорт в периферната нервна система – изтръпвания, дискомфорт в кръста, шията, колената;
  • Подкрепя сърдечно-съдовата и храносмилателната система;
  • Има благотворно влияние върху имунната система.

Гинко билоба

Екстрактът от това растение е свързан с развитието на когнитивните функции, слуха и зрението. Проучвания, цитирани от Урологичната асоциация на Западен Ню Йорк, го свързват с по-малко лека загуба на паметта при възрастните хора.

Коензим Q10

Това е един от коензимите, които осигуряват най-много енергия на мозъка. Националната медицинска библиотека на САЩ отбелязва в статия, че оралният Q10 може да бъде антиоксидантна стратегия срещу невродегенеративни заболявания, като болестта на Алцхаймер.

Магнезий

Магнезият се свързва с ученето и краткосрочната и дългосрочната памет, отбелязва Journal of Neurology. Изданието допълва, че увеличаването на концентрацията на този елемент в мозъка също така увеличава броя на функционалните синапси и активира основните сигнални молекули.

B комплекс витамини

Всички витамини, които влизат в състава на В комплекса, са незаменими за организма. Подпомагат работата на нервната система и метаболизма, като влияят върху способността за запаметяване и концентрация.

Витамин С

Витамин С е мощен антиоксидант. Предпазва мозъка от увреждане, причинено от свободните радикали.

Повечето мултивитаминни добавки съдържат витамин С. Производителите обикновено го изброяват като аскорбинова киселина, натриев аскорбат, калциев аскорбат и минерални аскорбати.

Витамин Е

Едно от качествата на витамин Е е неговият защитен ефект върху нервната система. Въпреки че са необходими допълнителни изследвания, се смята, че високите дози от този витамин забавят прогресирането на болестта на Алцхаймер

Цинк

Сред многото ефекти на цинка в нашето тяло се откроява ролята му в поддържането на нормалната когнитивна функция, в намесата в невронната комуникация и в вероятното участие във фиксирането на спомените.

Омега 3

Някои проучвания подчертават защитната роля на омега 3 мастните киселини срещу леки когнитивни увреждания, деменция и риска и прогресирането на болестта на Алцхаймер при възрастни хора. Това се споменава в текст в Болнично хранене.

Източници: https://steptohealth.com/https://lekuva.net/

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *