Вредни ли са електрическите уреди за здравето ни

Независимо дали ни харесва или не електрическите уреди заемат важно място от живота ни. Често обаче те оказват вредно влияние върху живота ни. Без тях в този модерен свят обаче не можем да живеем затова трябва да намерим начин да намалим вредното им влияние.

Микровълновата печка. Изследванията показват, че готвенето на микровълнова печка може да наруши молекулната структура на храните, а това може да доведе до спад в бионаличността на хранителните вещества, но най-опасното е, че така се формират опасни канцерогени.  Проучванията на д-р Ханс Улрих сочат, че готвенето на микровълнова печка повишава левкоцитите в организма и намалява нивата на хемоглобин в кръвта. Храната приготвена на микровълнова печка съдържа молекули и енергии, които не се съдържат в нея, ако са приготвени по обичайния начин. В никакъв случай не се препоръчва готвенето на храни за бебета в микровълнова печка, тъй като те са много опасни за здравето на бебето.

Телевизия. Въпреки, че телевизията се счита за добър източник на семейни развлечения и добър начин да се отпуснете с нея след напрегнат ден гледането на телевизия всъщност може да се окаже доста лошо за човека. Американската академия по педиатрия препоръчва да не се пуска телевизия на деца до 2-годишна възраст, а на деца след 2 години да се пуска телевизия не повече от два часа на ден. Често децата ставайки свидетели на сцени гледани по телевизията ги прилагат и в своето ежедневие. Напоследък програмите за деца много често включват насилие, на което децата много често поддържават, а това не води до нищо добро. Решението на този проблем се крие именно в забраната на детето да гледа телевизия повече от необходимото. При възръстните гледането на телевизия води до затлъстяване и други здравословни проблеми например сърдечни. Препоръчително е например да не се гледа телевизия докато се храним. Доказано е, че ако човек гледа телевизия по време на хранене той поглъща много по-големи количества храна и много по-бързо поглъща храната, а това води до различни здравословни проблеми.

Компютри. Те са станали неизменима част от ежедневието ни и много хора прекарват по-голяма част от времето си пред компютъра. Това може да доведе до най-различни здравословни проблеми, като сухота в очите например, отслабване на оптичните нерви, главоболие, както и промени в настроението някои от които негативни. Доказано е, че стоенето пред компютъра повече време намалява плодовитостта най-вече при мъжете. Решението за хората, които стоят повече време пред компютъра е да се постараят на всеки 15 мин. да си взимат 3-5 мин. почивка. Най-простото нещо, което може да направите е да си затворите очите за това време. Дръжте децата си колкото се може по-далеч от компютъра. Умственото изображение, което се появява пред тях от прочетената приказка например е много по-добро, отколкото видяното на компютъра в някоя игра. Ако не ги ограничим от използването на компютъра като малки рискуваме да ги насърчим към воденето на пасивен и заседнал начин на живот като пораснат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *