Кои са най-често срещаните причини за умората

Доста хора още със започването на деня се чувстват много уморени и даже, когато най-накрая станат от леглото чувстват, че да се движат им е почти невъзможно. Умората е много повече от това просто да искате да легнете да се наспите, тя е когато не разполагате с никаква енергия и чувството, че сте изморени не спира. Истинската умора е тогава, когато нямате никаква енергия и постоянно се чувствате без капка сила за да може да свършите ежедневните си задачи.

Ето и някои възможни причини за умората:

При жените в репродуктивна възраст анемията е най-често срещаната причина за умора. Тя може да бъде резултат от тежък менструален цикъл или от раждане. Когато не разполагате с достатъчно желязо в тялото си хемоглобинът не е достатъчно силен за да носи на тялото ви необходимите количества кислород. Затова е необходимо да консумирате повече продукти богати на желязо. Може да консумирате и добавки желязо, но тъй като те може да се окажат много опасни, ако количеството не е премерено то е най-добре да се консултирате с лекар по колко да вземате от тези добавки.

Друга причина за умората може да бъде, ако имате проблеми със щитовидната жлеза. Например, ако имате хипотиреоидизъм, това означава, че имате бавен метаболизъм, което може да пречи на получаването на достатъчно енергия. Това може да е причината да се чувствате уморени и депресирани.

Причина да се чувствате уморени може да бъде и начина ви на живот като например прекомерното употребяване на алкохол, бездействието, тежката физическа работа, липсата на сън, стрес и нездравословни хранителни навици. Откриването на проблема често е първата стъпка към решаването на проблема с умората.

Депресията също може да доведе до умора, както и лошото психическо и физическо състояние. Може също така да имате възпаление на пикочните пътища, което често е причина за постоянната умора, но много хора не го знаят.Пиенето на твърде много напитки богати на кофеин е друга причина за честата умора. Опитайте се да не пиете такива напитки известно време и ще забележите подобраване в състоянието ви.

Хранителните алергии също може да бъдат причина за умората. Ако установите, че това е причината за вашата умора трябва постепенно да започнете да премахвате храните, които ви пречат от диетата си.

Токсините натрупани в тялото ви са друга причина за това постоянно да се чувствате уморени. За да ги премахнете от тялото си трябва да се храните по-здравословни, да правите редовно физически упражнения и да пиете много вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Кои са най-често срещаните причини за умората

  1. Pingback: Как са се справим със сутрешния махмурлук? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *