ЗАБАК капки за очи – за лечение на сезонния алергичен конюнктивит

Лекарството ЗАБАК капки за очи е противоалергичен медикамент, който съдържа кетотифен. НЕ сдържа консерванти, продава се без рецепта. Предназначен е за лечението на конюнктивит, причинен от сезонните алергии.

Какви са симптомите на сезонния алергичен конюнктивит?

  • Силен сърбеж и на двете очи.
  • Зачервяване на очите.
  • Гноевиден секрет от очите.
  • Поява на сутрешна коричка.
  • Сутрешно затруднение при отваряне на клепачите.
  • Подути около ушите лимфни възли.
  • Увреждане на зрението.
  • Чувствителност към светлината.
  • Повишено сълзене.
  • Подуване.

Тези симптоми се появяват в началото на поленовия сезон през пролетта и се повтарят. Сезонният алергичен конюнктивит може да бъде причинен и от заболявания, каквито са ринитът и сенната хрема. Възможно е да имате и друг здравословен проблем. Поради това, ако имате някои от тези симптоми, е добре да потърсите консултация от лекар.

Много важно е в случай, че приемате и други медикаменти срещу алергия, тревожност, депресия, проблеми със съня, да изчакате поне 5 минути между приема на горните лекарства и капките за очи. Преди употреба на лекарството ЗАБАК капки за очи задължително и внимателно прочетете цялата приложена към него листовка. Обърнете специално внимание на евентуалните нежелани реакции.

Какви вещества съдържа лекарството ЗАБАК капки за очи?

Активната съставка в него е 345 мг кетотифенов хидрогенфумарат под формата на 25 мг кетотифен в 1 мл. , а също така като помощни съставки – натриев хидроксид, който служи за коригиране на Рн, вода за инжекции, глицерол.

Начин на употреба при възрастни или деца над 3 години: Старателно измийте ръцете си преди употребата на лекарството. Преди първоначалното приложение на лекарство трябва да изхвърлите 5 капки. Препоръчителната доза е по една капка сутрин и вечер в раздразненото око или двете очи.

НЕ трябва да докосвате с гутатора клепачите или окото си или друга зона от кожата. Капката се поставя като издърпвате нежно долния клепач и гледате нагоре. След това затворете окото и внимателно натиснете в продължение на 1-2 минути вътрешния ъгъл на окото.

Внимание! След първоначалното отваряне на опаковката Забак капки за очи може да се използва само 3 месеца.

Съхранение: Далече от достъпа на деца.

Разрешението за употреба на това лекарство притежава LABORATOIRES ТНЕА – Франция.

Производители са: LABORATOIRES ТНЕА и EXCEL VISION – Франция, както и FARMILA-THEA Farmaceutici S.p.A, Италия.

Средна цена на това лекарство в аптеките – 14-15 лева.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *