Операция на потните жлези може да ви спаси от обилното изпотяване

Някои хора се плашат само като чуят наименованието, други нямат търпение, дори и да има риск от усложнения. Само и само да се избавят от това толкова неприятно обилно изпотяване. Симпатектомията по своята същност означава въздействие на т.нар. симпатикусова нервна система. Да, това е крайна мярка, но ако ви е омръзнало това положение и искате на всяка цена да се отървете – не се страхувайте.

Досещате се, че това е вид операция, която се провежда по ендоскопски начин, т е. чрез продупчване под мишницата. Всъщност тя може да се окаже доста ефикасна, но да ви докара други беди, т.е. странични ефекти – например можете да започнете да се потите не под мишниците, a по торса. Освен това не е изключено да се ускори пулсът. По тази причина много лекари отказват да прилагат тази методика. В днешно време повечето специалисти признават, че симпатектомията е оправдана само при изразена хиперхидроза по дланите.

ВНИМАНИЕ!

Другите видове операции – различни локални изрязвания и отстраняване на потни жлези, кюртажи и др., също не са безопасни: заедно с потните жлези лекарят отстранява и други структури, образуват се сраствания, започва некроза по кожата. Но за пореден път ще отбележим, че ако няма никакъв друг начин да се отървете от хиперхидроза под мишниците, можете да рискувате и да опитате операция.

Материалът е от в-к „Доктор”

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *