Билково лечение на обилна менструация

Обилна менструация може да бъде предизвикана поради различни фактори

Обилната менструация се случва поради много причини. Обилната менструация в медицината е известна, като менорагия, придружена е със стомашни спазми и болки в гърба. Нормалната менструация трае 4-5 дни, а при обилната цикълът продължава 6-7 и повече дни. Жените, които страдат от обилна менструация може да се чувстват уморени и със затруднено дишане, поради анемия.

обилна менструацияПричините за обилната менструация може да се дължат на:

• Общи заболявания: Този проблем се случва поради страничните ефекти на някои болести. Болестта може да направи човек вътрешно слаб и това да доведе до тежки периоди.

• Хормонални разстройства: Хормоналните нарушения са една от основните причини за прекомерното кървене при жените. Хормоналните нарушения се отразява на нормалния менструален цикъл, а това може да доведе до прекомерно кървене при жените.

• Ендокринни проблеми: Ако при една жена се наблюдават еднокринни нарушения тогава шансовете да страда от прекомерно кървене по време на цикъл са по-големи.

Има много възможности за лечение на силното кървене, но най-предпочитаното е природното лечение с билки.

Камшиче: Тази естествена билка е добре да се използва за инфекция на пикочния мехур, като по този начин помага за облекчаване на тежкия менструален цикъл. Тя успокоява болката и облекчава тежкия менструален цикъл. Да се приема под формата на чай.

Малинови листа: Това е също една от най-ефективните естествени възможности за лечение на обилната менструация. Малиновите листа имат свойството да спрат кървенето и стомашните спазми. Може да се използват и сухи листа от малина, като се варят на чай и така се консумират.

Овчарска торбичка: Овчарската торбичка е ефективна за контролиране на кървенето по време на менструация. Тази билка се използва и за рани, порязвания, кръвотечения от носа и др. Жени с бъбречни заболявания не трябва да използват тази билка.

Коприва:Тази билка е добра за предотвратяване на вътрешно кръвотечение и кръвоизливи. Използва се под формата на билкови чайове. Две супени лъжици коприва се заливат с половин литър вода и се оставят да престоят едно денонощие.Пие се всяка сутрин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Билково лечение на обилна менструация

  1. Pingback: Кога се налага да посетим гинеколога? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *