Сок от лимони бори безсънието

Двеста грама сок от лимони, 200 г зехтин, един грам счукан камфор, разтворен в малко спирт. 100 г валерианова тинктура, 100 г цвят от глог, една супена лъжица канела. Всичко това се размесва в стъклен буркан. Взима се по една супена лъжица 3 пъти на ден след хранене.

Корени от дилянка 40 г, маточина стебла 40 г, цвят от бял равнец 40 г, риган 40 г, хмел 25 г, мащерка 25 г . 2 супени лъжици от горната смес се заливат с 500 мл вряща вода оставят се да киснат 2 часа от прецедената течност, която е дозата за един ден, се пие по 3 пъти на ден преди хранене а вечер един час след хранене и едни час спреди лягане.

Счуква се пелинова каша, смесва се с квасец и се налага на челото преди лягане.

Една глава кромид лук и една супена лъжица пчелен мед се налагат на челото преди лягане.

Равни части на корени от валериана и шишарки от хмел се запарват с 200 мл вряла вода и след като се прецеди се пие горещо преди лягане по една кафена чаша.

Преди лягане се взима по една супена лъжица мед смесена с една глава настърган кромид лук след храна.  Не се пие кафе и алкохол.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *