Д-р Милен Христов: Чудотворната камфорова гъба има противотуморно действие!

Докторът разказва в интервю за чудотворните свойства на тайванската гъба

Камфорова гъба
Гъбата все още е малко известна в западния свят, но е много популярна в Азия

Камфоровата гъба Антродия е известна още като „съкровището на Тайван” и „божествената гъба”. Тя расте по вътрешната част на столетни камфорови дървета, които най-често са запазени само в природни резервати и строго обособени райони, което я прави от най-скъпите гъби в света.

Това е така, защото след Втората световна война Тайван, като победена страна, е трябвало да изплаща репарации и е изнасяла изключително големи количества дървесина, включително и камфорови дървета, на които гъбата вирее.

Въпреки че гъбата все още е малко известна в Европа и западния свят, тя се радва на огромна  популярност в Тайван и други азиатски държави.

Д-р Милен Христов отбелязва, че гъбите нямат статут на противораково средство, но голяма част от използваните в медицината гъби са имуномодулатори, което ще рече, че подпомагат процесите, свързани с имунитета.

„По този начин те помагат индиректно на организма да се бори с всякакви заболявания, включително и онкологичните”, подчертава докторът. По думите му обаче, за разлика от другите, тайванската гъба има директно противотуморно действие.

„Тя въздейства пряко върху раковите клетки и има способността да отстранява ракова тъкан”.

Китайски учени са открили, че тя има 10 пъти по-силни противотуморни свойства от всички останали гъби, независимо от вида и локацията на тумора. Множество китайски лекари, които я използват, постоянно изкарват нови данни за особено ефективното и широкоспектърно действие на гъбата като медикамент против ракови заболявания.

Камфоровата гъба е изключително богата на терпеноиди, витамини, минерали като калций и фосфор, нуклеинови киселини, аминокиселини и др.

Докторът твърди, че гъбата може да помогне във всички стадии на болестта, включително и в крайните, когато може да се използва и като болкообезболяващо средство.

камфорова гъба

ВИДЕО:

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *