Рискови ли са кистите в яйчниците при жените?

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

По данни на Световната здрав­на организация смъртността при инфаркт и инсулт е два пъти по- висока при хората с преддиабет. Рисковите фактори за преддиабета са същите, както и при диабета втори тип: напреднала възраст, наднормено тегло, заседнал начин на живот, близки роднини с тази болест, ниско тегло на тялото при раждане. А също и комплекс от симптоми: повишено ниво на холестерола, повишено кръвно налягане, затлъстяване. Някои специалисти наричат този комплекс от симпто­ми метаболитен синдром. Допълни­телен риск за жените е синдромът на поликистозните яйчници.

Не трябва да допускате да се стигне до усложнения. Не е толкова трудно, трябва малко повече воля да намалите любимите сладки, да се откажете от тестените топли кифлички и прочее, и да отделяте повече внимание на физическите натоварвания, на движението. Това е казвано толкова много пъти по различни поводи, че вече звучи банално, но не можете да си представите колко е важно. Малко ще се помъчите да го постигнете, но си струва, защото по данни от изследвания смъртността от инфаркт и инсулт при хората с преддиабет е два пъти по-висока. А причина за тежките инфаркти и инсулти при преддиабет и диабет е ускореното атеросклеротично увреждане на артериите.

Още една група с повишен риск са сърдечноболните с преддиабет. При тях се повишава вероятност­та от по-ранно развитие на хронич­на сърдечна недостатъчност.

Заболяванията на очите обик­новено не са непосредствена опас­ност за живота, обаче няма човек, който да не иска да вижда добре, нали? Така че, ако сте на възраст и зрението ви започва да се влошава бързо, се изследвайте за преддиа­бет. При нарушена толерантност към глюкозата силно страдат съдовете на очната ретина, споделят специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *