Лечение на възпаление на синусите /синузит/

Особено полезни са парните бани с чай от лайка или мащерка или смес с равни части и от 2 те билки.

За инхалации е подходяща следната смес: по 10 г евкалиптово масло, масло от клек и ментово масло, смесени добре. От тази смес се капват 5 капки в един литър вряща вода. Мигновенно се издигат благотворните пари които можете да вдишвате.

Облекчаващ болките е паровият компрес: Потопете нагъната хавлиена кърпа за кратко време във вряла вода, служете си гумени ръкавици и изцедете кърпата. Навийте вълнен шал един път около главата си, поставете хавлиената кърпа около него и отгоре още един вълнен шал на няколко ката. Останете така докато се почувствате по добре.

Ако предпочитате студа мийте лицето си със студена вода.

Бани на краката с повишаване на температурата ускоряват процесът на лечение. Започнете с температура на водата около 30 градуса и повишавайте в продължение на 15 минути до 39 градуса. Останете 5 минути във водата и след това подсушете добре краката си.

Преди сън пийте по 1 чаша липов чай.

По време на заболяването яжте по голямо количество плодове и зеленчуци в суров вид.

Нагрявайте се със инфрачервена светлина (в специални нагревателни лампи с червени крушки, които се ползват с тъмни предпазни очила.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *