При хормонални проблеми, стрес и невроза жените трябва да пият ето този чай!

Често не подозираме, че тайната на изцелението от различни заболявания и доброто здраве е само на една ръка разстояние от нас

стрес

Характеристиките на билката риган я правят не само предпочитана подправка, но и едно от най-добрите природни лекарства в света.

Риган е ароматна многогодишна трева, която расте на 20-90 см височина, има лилави цветчета и е богата на етерични масла.

Риганът е ползван като лек за различни заболявания още през древността. Той не само ще излекува тялото, но и ще насити дома с богат и приятен аромат. Тази билка има много силни лечебни свойства, особено за жените. При редовна употреба подобрението настъпва неочаквано бързо. Нужно е само едно – да имате достатъчно риган под ръка и да пиете целебния чай най-малко три пъти в седмицата. Тази билка жените трябва да ползват през целия си живот.

Риганът е широко използван като подправка, практически във всяка кухня по света, но често игнорираме нейните отлични лечебни свойства.

Чай от риган

Дори и малка чаша чай, извлечен от тази трева, ще ви даде деликатен приятен аромат с лек мирис на изсъхнало сено.

Как се прави чай от риган? Лесно е. Нужно е да имате около 300 мл. вряла вода и 3 супени лъжици пресен или изсушен риган.

ПОДГОТОВКА

1. Сложете водата да заври.
2. Изсипете ригана във врялата вода.
3. Покрийте и оставете да престои 10 минути.
4. Прецедете и ползвайте напитката като чай.

За лечение на настинки от риган се прави силен чай: 2 супени лъжици суха трева на 300 мл. вода, а за успокоение на нервите, 1 лъжица се влива в чаша вряла вода и се кисне 30 минути.

Може да поставите сух риган в спалнята, близо до възглавницата. Ароматът му е толкова приятен, че бързо ще се пренесете в страната на Морфей.

Полезни свойства на чая от риган

1. При катарни заболявания помага да се отървем от подпухналостта, насърчава изхвърлянето на храчки, облекчава възпалението и болезненото гърло.

2. Помага в гинекологията, възстановява хормоните при жените. Полза има за жените в менопауза, облекчава ПМС, подобрява общото състояние.

3. Много полезен за стомашно-чревния тракт. Подпомага лечението на язви, облекчава натрупването на газове и премахва спазмите в червата.

4. При дисфункция на пикочния мехур чай от риган премахва възпалението и благоприятно повлиява работата на пикочната система.

5. При стрес и нервна възбудимост елиминира безпокойството, облекчава нервното напрежение и се справя с безсънието.

6. Укрепва костите.

7. Подобрява външния вид на кожата.

8. Предотвратява преждевременното стареене.

Риганът е строго забранен за бременни жени.

Може да си закупите риган от всяка аптека и пазар. Може да го наберете от планината, или да го отгледате сами. Нямате причина и извинение да не се възползвате от лечебните свойства на тази толкова популярна и доказано целебна билка и популярна подправка.

Източник: cupstea.ru

ти лайф - чай за щитовидната жлеза
Чаят Ти Лайф помага при проблеми с щитовидната жлеза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *