Често получавам световъртеж, имам жестоко сърцебиене! Трябва ли да се притеснявам?

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Ето как да си помогнете при тези случаи

Дори понякога причината да е безобидна, някои симптоми могат доста да ви обезпокоят. Ето какво всъщност означават те и какво може да ви помогне.

Сърцебиене

Симптомите

Изведнъж чувате ударите на собственото си сърце – то бие толкова силно, че имате чувството, че се е качило чак в гърлото ви. Много често можете да усетите пулса си, като притиснете пръсти към шийната артерия.

Какво означава?

Силното сърцебиене, ускореният пулс или прескачането често се появяват при продължителен стрес (например заради работата ви). Вегетативната нервна система поставя сърцето в състояние на тревога. Последиците: то бие все по-силно и по-бързо.

сърцебиене
При сърцебиене помага тинктура от арника

Какво помага?

Капвайте и изпивайте по веднъж на ден 50 капки тинктура от арника в 1 чаша с вода. Това успокоява сърдечния ритъм.

Курс на лечение с препарат, съдържащ билката бял трън, подсилва сърдечния мускул и дори може да облекчи леки нарушения в ритъма му.

Трябва да се консултирате с личния си лекар за евентуални противопоказания при приема на арника или бял трън.

Кога да отидете на лекар?

Извикайте спешна помощ, ако усетите болки, стягане или натиск в гръдния кош, защото те могат да се дължат както на нарушение в оросяването на коронарните съдове, така и на инфаркт.

Често виене на свят

Симптомите

Имате чувството, че всичко около вас се върти. Нарушено е равновесието ви. Често виенето на свят се появява при ставане от сън.

Какво означава?

Обикновено кръвообращението ви е натоварено и кръвното налягане пада ниско за кратко – заради промяна във времето, трескаво бързане или напрежение. Мозъкът не се захранва оптимално с необходимите му количества кислород и захар.

Какво помага?

Изпийте голяма чаша студена вода, най-добре газирана – стабилизира кръвното налягане. След това хапнете филия пълнозърнест хляб. Това ще зареди тялото ви с въглехидрати, които организмът ви бавно ще преработи в захари. Така мозъкът ще получава за по-дълго време оптималното количество от нужната му храна. А редуващи се топли и студени душове сутрин предпазват от появата на виене на свят, защото тренират кръвообращението.

Кога да отидете на лекар?

Ако ви се вие свят при леко завъртане на главата, причината може да се дължи, например, на проблеми с оросяването на вътрешното ухо, разместени шийни прешлени или слабо сърце.

Източници:zajenata.bg,pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *