Фондацията на д-р Георгиева осигурява средства за силиконови импланти на жени с рак на гърдата

Реконструкция на гърдата – причини (естетически и при рак на гърдата). Магнитно-резонансна диагностика на млечната жлеза. Процедурата при поставяне на силиконови импланти при жени с рак на гърдата. Момент на поставяне на импланта – по време на самата операция и на по-късен етап. Лекари, които поставят силиконовите импланти при болните от рак жени – онкохирурзи и пластични хирурзи. Разходи при поставяне на импланти – стойността на самия имплант, за труд, за пластичен хирург, за последващи медицински грижи на пациентката в болничното заведение, за консултации с психолог.

В поредицата „Пулс“ на Канал 3 Гергана Добрева покани д-р Елиза Георгиева и д-р Йордан Георгиев. Двамата плевенски лекари са ангажирани  с Фондация „Св. Иван Рилски” – Плевен и с МБАЛ „Свети Пантелеймон“ – Плевен.

 силиконови импланти
Фондацията на д-р Георгиева помага на жени с рак на гърдата да получат силиконови импланти

От 2012 г., в продължение на 5 години, Фондацията провежда благотворителни пролетни балове в Плевен и в София. Чрез тях набира средства, които използва в две изключително хуманни направления. Част от сумите се използват за силиконови импланти, които се поставят на болни от рак жени.

Друга част от сумите отиват за изработване на зъбни протези за възрастни хора в неравностойно положение. Д-р Йордан Георгиев  е стоматолог и е ангажиран с мобилната стоматологична помощ за малките населени места в Плевенска област.

Първата пациентка на Фондацията, която се възползва от благотворителната кауза за поставяне на силиконови импланти е жена на 57 години. През 2012 г. тя е оперирана от рак на гърдата. Паралелно с операцията е поставен силиконов имплант от пластичен хирург. Разходите, които Фондацията поема са: за самия имплант, за труда на операционния екип, за пластичния хирург, който е командирован  от друга болница, за болничните грижи за пациентката, за консултации с психолог.

 силиконови импланти
Със средства от Фондацията д-р Георгиев слага безплатни зъбни протези на възрастни хора
 силиконови импланти
Д-р Георгиева и д-р Георгиев в студиото на „Пулс“

Поставяне на силиконови импланти при пациентки с рак на гърдата не е задължителна процедура. То зависи от желанието на болната жена и от големината на тумора.

Медицината позволява подобни импланти да се поставят при извършване на същинската операция за отстраняване на тумора или на по-късен етап. Важно е пациентката да бъде убедена, че има нужда от този имплант, за да се съгласи да й бъде извършена такава реконструкция.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *