Може ли болестта да се обостри, заради цигарения дим?

Може ли да се пуши при атопичен дерматит? Някой казват, че нямат връзка, други съветват веднага да се спрат цигарите. Какво е мнението на вашите специалисти?

Виктор Костадинов, Велико Търново

Към настоящия момент няма научни данни,които да потвърдят връзка между обострянията на дерматита и тютюнопушенето. Както няма и каквито и да е разлики в лечението на пушещите и непушещите пациенти изпитание. Организмът на пушача изпитва по-голямо натоварване и по принцип по-дълго се възстановява след обострянията. Затова по-добре откажете цигарите.

Но и няма никакво съмнение, че цигарите като цяло влияят на имунната система и понижават защитните сили. А имунитетът при атопичен дерматит, както и при всякакви алергични болести, и без друго е поставен на сериозно се спрат цигарите.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против тютюнопушене!

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *