При проблеми с пикочните пътища този метод гарантирано помага!

Топъл компрес с евкалиптово олио действа спазмолитично при възпаление на пикоч­ните пътища. Да се прилага два пъти дневно.

Поставете малка ленена кърпа в устойчив на висока темпера­тура найлонов плик. Сипете вътре на капки 1 супена лъжица 10%-ово еквалиптово олио от аптеката. Затворете пликчето и го размачкайте добре.

При възпаление на пикоч­ните пътища - евкалиптово олио
При възпаление на пикоч­ните пътища – евкалиптово олио

Сипете малко количество гореща вода в грейка (термофор) и затоплете върху нея пликчето с компреса, както и една вълнена кърпа и една кесия за баня.

Алтернативно може да затоплите пликчето във фурната при 50°С (трябва да е устойчиво на висока температура). Извадете топлия компрес от пликчето и го поставете в долната част на корема, където е пикочният мехур. Покрийте със затоплената кесия и кърпа.

Отго­ре поставете една топла грейка и оставете компресът да действа поне 30 минути. Ако не разполагате с 10%-ово еквалиптово олио от аптеката, може да ползвате смес от 1 супена лъжица слън­чогледово олио и 5 капки етерично масло от еквалипт (100%).

Ако не разполагате и с това, то опитайте със затоплена торбич­ка, пълна със слама.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *