Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-сетне! Перфектната диета за 3 дни е тук!

Опитайте! Три дни само на грозде. Организмът ви ще получи прилив на нови сили, ако се храните поне 3 дни с този древен плод. Научете повече за ползите от него.

Grozdeto
Гроздето съдържа мощни антиоксиданти!

Витамини и антиоксиданти

Гроздето е изключително богато на антиоксиданти и на витамини В и С. Витамин В благоприятства доброто усвояване на глюцидите и допринася за правилното функциониране на нервната система и мускулите.

Антиоксидантите пък се дължат на танините с адстрингентен ефект (стягащ тъканите и ускоряващ бързото им заздравяване). Гроздето има и голямо количество полифеноли (флавони, антоциани и ресвератрол). Полифенолите са особено ефикасни срещу свободните радикали, виновни за остаряването на кожата. Ресвератролът, който се съдържа и в червеното вино, е известен с ефикасността си срещу сърдечносъдовите заболявания. Освен това той има противовъзпалителни свойства и предпазно действие върху мозъчните клетки.

Прочиства организма

Гроздето съдържа много вода и фибри. Това го прави полезно за прочистването на червата и черния дроб. То е богато и на минерални соли: калий, регулиращ кръвното налягане и сърдечния ритъм, желязо, магнезий, цинк и селен, който стимулира имунната система и забавя появата на бръчките.

Специално черното грозде е много ефикасно в превенцията на сърдечносъдовите заболявания и стимулира храносмилането – свойства, които дължи на пигмента си керцетин.

Внимавайте обаче с калориите! Само в 100 г грозде се съдържат 64-72 килокалории. Единствено бананът сред плодовете е по-богат в енергийно отношение.

Диета с грозде

При нея трябва да се храним само с грозде. Тази диета се понася по-лесно от пълното гладуване и ефикасно довежда до изчистване на организма от натрупаните токсини: замърсена околна среда, вредни хранителни вещества, оксидантен стрес…

Организмът изразходва 30% от своята енергия за храносмилане. При тази монодиета ние му спестяваме голяма част от усилията и той може да ги насочи към елиминирането на отровите.

Подгответе организма

Не започвайте диетата с грозде, без да сте подготвили организма за нея. Няколко дена предварително премахнете месото, алкохола, кафето и шоколада от менюто си. Хранете се предимно със зеленчуци. Ако успеете, гладувайте напълно 48 часа преди началото на гроздовата диета. Не започвайте да се храните нормално веднага след нея.

В първите дни останете на плодове и зеленчуци, после постепенно включете кисело мляко, извара, зърнени храни и риба. Този преходен период трябва да бъде два пъти по-кратък от самата диета.

3 дни са достатъчни

Ако сте напълно начинаещи в подобни диети, задоволете се само с три дни. Даже за този кратък срок ще почувствате благоприятния ефект върху организма си. Разбира се, той ще е толкова по-голям, колкото по-дълго се храните само с грозде. Най-мотивираните могат да стигнат до 3 седмици.

Вместо традиционните 3 пъти на ден сега се хранете 6 или 7 пъти, иначе казано на всеки 2-3 часа. Започвайте и завършвайте дните си с чаша гроздов сок. Количествата грозде на всяко хранене зависят от индивидуалните ви занимания и от спецификата на вашия организъм. Вие самите бързо ще разберете нуждите си. Обикновено става дума за 1-2 кг, в редки случаи – до 3 кг на ден. Не се насилвайте, не се и ограничавайте!

Редувайте бяло и черно грозде. Всеки сорт има своите уникални качества – различна захарност, по-фина или по-дебела кожа, специфичен аромат. Яжте кожата – в нея се съдържат фибрите, които улесняват храносмилането – и семките, където се крият антиоксидантите.

Ако е възможно, консумирайте грозде от биологично чист регион. Във всички случаи мийте добре зърната, за да ги изчистите от пестицидите.

Ползите за здравето

Най-трудни са първите два дни. Възможно е да почувствате гадене, главоболие, да имате нарушен сън или стомашно разстройство. След това обаче настъпва промяна и прилив на жизнени сили, душевен комфорт, физически тонус.

Гроздето стимулира органите, които са натоварени с прочистването на тялото – черен дроб, бъбреци, черва, кожа. Тенът на лицето се избистря и освежава. Страдащите от безсъние започват да спят по-добре. Намалява раздразнителността. Главоболието, бученето в ушите, хемороидите и лошият холестерол изчезват.

Съвет: Хората, страдащи от диабет трябва да избягват тази диета, както бременните и кърмещите жени. За тези, които имат хронични заболявания е задължително да се следят от лекар при всякакви диети!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *